Kontraster

 

Det er ikke alltid langt mellom latter og gråt, ei heller glede og sorg. Kontrastene er mange og store og det skal så lite til å gå fra det ene til det andre. Av og til bra, andre ganger ufattelig trist. Kontraster kan også være spennende, andre ganger morsomme, noen ganger til ettertanke...

04.11.2008 - Wenche Rennan
Kategori: Arkiv

Kontraster mellom mennesker er ganske artig, når man har mulighet til å observere forskjellene. Det kan være utseende, kroppsspråk og ikke minst verbale kontraster. Så skal vi være GLAD for at kontrastene finnes! Tenk deg hvis alle er like - utapå, inni (er vi ikke det da? eh nei...) samma prat, samma lyd. Dønn kjedelig! Noen kontraster finner vi teeeemmelig irriterende, det får være så denne gangen(denne gangen!).... Men hva hadde verden vært uten de store kontrastene. God kanskje...?!
Forskjellene mellom land og verdensdeler er kanskje tydligst og vondest. Å sjå hvor noen mennesker sliter seg gjennom kvardagen, er ufattelig vondt. Da blir forkjølelse, ryggvondt, hodepine og badering bittesmå problemer. Satt en morgen og såg på nyhetene. Flypassasjerer ble hardt ramma da et flyselskap gikk konkurs. De kom seg ikke til syden. Eller heim att. På rulleteksta under samtidig med denne reportasjen stod følgende: 135 mennesker omkommet i kraftig jordskjelv. Ja, vi har sannelig alle våre problemer...kontrastene er store.
Vi vet ikke hvor godt vi faktisk har det her oppe i kalde, men varme Noreg. Pengesløseriet her hos oss er en anna kontrast. Ikke bare i forhold til andre land. Men fra menneske til menneske, familie til familie. Treng vi nye klær hele tiden(ja hele tida!!), ny pynt for kvar evindelige gang fargene skifter, flere typer stiiiiiilige sko? Eller biff (altså gammel ku..) kvar helg! Det spørs hva man vil, hva man vil framstå som. Som før sagt - det er ikke rare greiene til klær man trenger for å sitte på en stubbe på fjellet og nyte, ja nyte stillheten!
Måteholdenhet er kanskje lettere for den som er vokst opp med begrensa pengeforbruk. Hjemme hos oss måles verdier i tid sammen, tid til hverandre, tid til å glede seg over hverandre. Det er jeg glad for at vi kan! At vi har muligheten til det. Det er stort. Det er rikdom! Så får vi sende noen tanker til de stakkarene som lever et liv i sterk kontrast til vårt behagelige, kalde, lettvinte, rike liv her i nord.
Her er noen flere kontraster, sett via linsa til kameraten min...

 

stor_og_liten.jpg

Noen er store, andre små....
Jeg er ikke veldig glad i vofferter, men disse to sjarmerte meg virkelig!
Sjekk han litjen - ser virkelig opp til kompisen!

 

 

 

 

Green_tulips.jpg

Grøn.....
Kontraster lages på troskyldig måte utover de små nattetimer
og ender ofte opp slik... gjeeesp..

 

 

 

 

H__gr__d_rogn.jpg

Høsten byr ofte på store kontraster.
Så også dette enormt intense raue rognbladet!
Som minner oss på om at vi må bruke REFLEKS for å bli sett i mørket!!

 

 

 

 

Kristiansten_festning.jpg

Alle har vi vel en skyggeside....
Kristiansten festning hadde flere sider...
og viste helst fram den uskyldsrene siden! (ja det hender vi gjør det...)

 

 

 

Astrup.jpg

Astruptårnet vises godt når himmelen gløder.
Så unngår vi å sjå på snøskavlan... ugh..

 

 

 

 

 

h__stogvinter.jpg

Den mekstigste kontrasten kanskje, når nysnø'n tar over i høgda.
Akk ja...

 

 

 

 

 

The_rose.jpg

Vakreste kontrasten !
Rosa mot kvitt ! Aaaaaahh...
Så må vi alle huske på å sjå mot vår'n.


Kontrasthilsen fra Wenche   -   i dus kontrast...

 

 

Annonser


Medlemmer