Kvinnemisjonsforeningen

 

Vold og Grefstad misjonsforening, Det Norske Misjonsselskap (NMS). Den første kvinnemisjonsforeningen i Meldal, ble starta av Margrethe Parelius i 1855. Det er pr. i dag 8 damer i den lokale foreningen. Vi var innom hos Dagrun Wold, da det var hennes tur til å arrangere møte.

28.09.2007 -


De samles ca. annenhver uke og da er de hjemme hos hverandre. De eldste får hjelp når de skal ha forening, sier lagets yngste deltaker Anlaug Aas på 59 år. Hun forteller at de synger fra salmeboka, og en av damene leser en andakt. Gjennom bladet Misjonstidende holder de seg orientert om det som er aktuelt. Dette er en sosial sammenkomst og de har en lang, trivelig kaffepause og prater sammen. Hver gang gir de en pengegave til NMS.

For en del år siden var det flere misjonsforeninger i bygda, i dag er det bare to. Lysglimt er en misjonsforening som har et opplegg som passer for familier, de møtes en gang hver måned.
Med årene er det blitt en veldig høy gjennomsnittsalder på damene. Hos Dagrun var Anne Loe 92 år, Olga Heli 85 år, Astrid Drugli 84 år, Maja Åm 85 år, Guri Syrstad 84 år, Bertha Aune fyller snart 91 år og vertinna er 74 år. Damene er stolte av at de i deres organisasjon fikk kvinnen stemmerett før det ble alminnelig stemmerett for kvinner i Norge. Hver høst, første mandag i september, har de et kvinneforeningsstevne.

Annonser


Medlemmer