Leteaksjonen fortsetter

Letingen fortsetter i og langs Orkla.

Tidligere denne uka gikk Lars Rise i Soknedal Røde Kors ut og etterlyste "flere øyne" langs Orkla.


17.04.2013 -

Det er Soknedal Røde Kors hjelpekorps (SRKH) som nå driver leting etter Malin Syrstadvoll Bergsrønning i Orkla.

 Vi har holdt på sia torsdag i forrige uke med et lag på to personer per dag som har lett fra båt, blant annet med kamera, sier leder i SRKH, Lars Rise. - Elva har vært åpen, klar og med fin sikt fin helt fra Å-brua og ned til Ulberget. Vi har også hatt dykkere ned i Vella, men der var de seks-sju meter tjukk is ennå, så det var ingen ting å finne, forteller Rise.

Dårlig is
- Vi har etterlyst flere øyne som kan speide - da mener vi folk som kan gå på ski lang elva eller også stå på faste plasser og se etter ansamling av kråker, for eksempel. Vi advarer folk mot å gå ut på isen, for den er råtten og absolutt ikke å stole på. Vi ivaretar våre mannskaper, men andre må vise forsiktighet og ikke gå for langt ut på elvekanten - og slett ikke ut på isen, advarer Lars Rise.

Innsamlingsaksjonensom SRKH startet før jul har så langt innbrakt cirka 300 000 kroner, og pengene går fort nær en leier inn dykkere, båter og kamera, kan Lars Rise fortelle. Han sier også at korpset har kjøpt inn sikkerhetsutstyr til egne mannskaper.

- I dag er det en del frivillige som står på brua ved Bjørset-dammen og speider. Vi trenger som sagt mange øyne langs elva, men vi vil ikke at folk skal ta sjanser. Folk kan henvende seg til oss på telefon 965 14 088 eller på epost; larise@online.no, for vi vil lete til vi finner Malin, oppfordrer Lars Rise, leder i Soknedal Røde Kors Hjelpekorps.

Tekst: AMS

Annonser


Medlemmer