Mat i farta 

Linn Engstrøm og Johanna Rikstad har alt klart 

Det tradisjonsrike sykkelrittet mellom Trondheim og Oslo fikk i fjor en rå lillebror. Craft MTB 6-dagers ritt, er et terrengritt som har samme start- og målgangssted som sin mer kjente storebror, men ellers er det en del forskjeller mellom rittene. Første etappe gikk fra Trondheim (med matstasjon bl.a. på Å) til Oppdal.  

23.06.2009 -
Kategori: Arkiv

På sin vei sørover kom de syklende fra Hovin i retning Svartsetra gjennom Stavådalen. Videre ned mot Fikke og bakken ned til Rikstad gård på Å.
Her var familien til Steinar Rikstad godt forberedt på å ta imot de ca 190 påmeldte, fordelt på 83 lag. Slekt og venner hadde smurt 400 skiver brød, og pålegget var ost eller pølse. Appelsiner var delt opp i båter og det var fat med delte bananer, og flere typer drikke. Her måtte alt være lettvindt, men de første syklistene hadde ikke tid til å stoppe. De fikk skifta ut sine flasker med drikke av sine medhjelpere. Her har vi gjort alt klart etter beste evne, sa Steinar, som også i fjor hadde matstasjon der. Litt hektist ble det i minuttene før de første kom, da det ble gitt beskjed om at syklistene måtte ha drikke og mat på høyre side Det var gul saft i gule mugger, ditto i røde mugger, og styrkedrikken var godt merka. Etter de første ”verstingene” (de som kjører fortest) hadde passert, kom de som hadde tid til å fylle på med litt mat. Litt dramatikk oppsto da to kalver kom springende på jordene ved den bratte bakken, men de ble tatt hånd om før syklistene kom. Farten på syklistene er stor, (ca 60-70 km i timen) så ingen bør stå i veien for dem! Etter matstasjon fortsatte turen mot Å-bua der de tok til venstre for å følge veien opp mot Nerskogen og til Oppdal der de skulle overnatte.

Craft-rittet foregår to dager etter styrkeprøven, og varer fra 22. juni til 27. juni. I løpet av de seks etappene skal syklistene tilbakelegge 737 kilometer i norsk panoramanatur. Rittet ble arrangert for første gang i fjor, og deltakerne kom tilbake med gode skussmål. De var spesielt imponert over flott natur og vakre stier. 

Linn Engstrøm og Johanna Rikstad har alt klart Linn Engstrøm og Johanna Rikstad har alt klart 

Flere team ventet på sine syklister  Flere team ventet på sine syklister  

Endelig noen som tar seg tid til å stoppe for påfyll til kroppen  Endelig noen som tar seg tid til å stoppe for påfyll til kroppen  

Kalvene ble tatt hånd om før syklistene kom  

Stilling ledig
Hva skjer

Se flere…


Annonser

Annonser


Medlemmer