Medalsavisa.no friskmeldt 

 

Nå har det gått så lang tid siden "hackerne" sist skapte problemer for oss, at vi tør friskmelde oss sjøl. Det var slett ikke særlig trivelig da det sto på, men sender likevel en takk til hackerne for at de gjorde oss oppmerksomme på at programvaren ikke var sikker nok. Det har tross alt vært en lærerik prosess, men den største takken går til alle leserne våre for tålmodigheten. 

06.06.2008 -
Kategori: Arkiv

Hva er en hacker?
Et annet navn hackeren har fått, er datasnok. Det er akkurat det de driver med, de rett og slett snoker rundt. En hacker er en datakyndig person, som bryter seg inn i vanlige bedrifters datasystem for å legge igjen et "visittkort". Datasnoken eller hackeren setter pris på den intellektuelle utfordringen det gir ved å bryte grenser eller jobbe seg rundt begrensningene. Hackermiljøet er generelt ganske lukket, med uskrevne regler og kodekser. Når en avis eller et magasin skriver om et "hack", betyr det at hackeren klatrer på rangstigen i det spesielle miljøet. Forholdet mellom vanlige internettbrukere og en hacker kan på mange måter beskrives som en slags krigstilstand. Vi vet at vi kan bli angrepet, og vi verner oss så godt vi kan med brannmurer o. l. Hackere på sin side pønsker ut overlistingsangrep, som kan bryte igjennom murene, og visitkortet som blir lagt igjen er seiersbeviset. En hacker kan også benytte seg av deg og ditt nett over tid uten at du er klar over det.
Det er ikke lenger bare på gøy for alle hackere, For noen er også dette økonomisk kriminalitet. Det finnes en hel rekke forskjellige typer hackere, alt fra de “gode” hackerne til de ondsinnede. Noe er ihvertfall sikkert. Vi vil ikke ha dem på nettet vårt.


 

 

Annonser


Medlemmer