Meldal Bygdemuseum åpent i juli  

Støren-stuggu 

Fra 1. juli til 29. juli vil dørene være åpen ved Meldal Bygdemuseum. Fra Sverresborg kom konservator Ann Siri Garberg og vår egen Ola Grefstad til museet, for å gi guidene den beste opplæringa i bygningenes historie. Orkla Industrimuseum stiller med guider, og i tillegg til Jon Kristian Sørmo, vil Siri Voll Dombu, Håkon Kvam og Ingeborg Berg stå til turistenes disposisjon.  

26.06.2008 -
Kategori: Arkiv

Anne Grut Syrstad er ansatt ved Sverresborg museum, og hun vil ha ettersyn av bygningene i Meldal. I tillegg er hun kontaktperson, og du kan ta kontakt med henne om du vil ha omvisning utenfor åpningstid. Det er viktig å finne blide guider på museet, som kan vise fram bygningene og fortelle om gamle dager. Vi har ikke hatt noen kjendiser som har bodd i disse bygningene, sier Ola, men det formidler den grå hverdag til folk som har bodd i dem. De vil få til en levendegjøring av museet, få historien engasjerende og interessant for publikum. Det blir en vekselsvirkning mellom bygdemuseet i Meldal og Orkla Industrimuseum med gruva og Thamshavnbanen på Løkken. Meldal kommune står som eier, men det er Sverresborg som har driftsavtalen. 18 personer der i fra har vært her på vaskedugnad, og tidligere var de her på vårdugnad ute med Rotary. Ola forteller at i Museets storhetstid hadde de opp til 2000 solgte billetter pr. sesong. Nå ser de fram til en ny sesong for meldalinger og turister på museet.
Venter du besøk i sommer, så ta med deg dine venner til Meldal Bygdemuseum, er oppfordringen.

Flere opplysninger finner du på sverresborg.no  

Støren-stuggu Støren-stuggu 

Alle samlet foran Maulåna  Alle samlet foran Maulåna  

Anne Grut Syrstad, guidene Håkon Kvam, Siri Voll Dombu og Jon Kristian Sørmo. Ingeborg Berg var ikke til stede.  Anne Grut Syrstad, guidene Håkon Kvam, Siri Voll Dombu og Jon Kristian Sørmo. Ingeborg Berg var ikke til stede.  

Stilling ledig
Hva skjer

Se flere…


Annonser

Annonser


Medlemmer