Meldal midt i sentrum

 

Ordfører Are Hilstad og Meldal sto i sentrum på mange vis under årets Bergmanskonferanse. Ikke nok med at grundersatsingen i kommunen ble rost opp i skyene, vi har også mye etablert næringssatsing å være stolt av.


30.04.2013 -

Hilstad fikk æren av å åpne årets konferanse, og han uttrykte stor tilfredshet med at Salvesen & Thams er blitt selvstendig og frigjort seg fra sin gamle mor Orkla ASA med sine 115 år.

- Det er på tide å flytte hjemmefra når mor er så gammel, sa ordføreren spøkefullt. Han berømmet initiativtakerne bak hjemkjøpet av Salvesen & Thams. Nå kan man vel si at å flytte hjemmefra er kanskje ikke riktige uttrykk i dette tilfelle. Det er vel helst mor som har tatt med seg pikkpakket og overlatt hjemmet til datra!

Styreleder og største enkeltaksjonær i Salvesen & Thams, Bjørn M. Wiggen, var en av innlederne og kunne bekrefte at selskapet virkelig har tenkt å satse lokalt.

- Vi er investor og medeier i en rekke virksomheter innenfor elektronikk, olje/offshore, gruverelatert virksomhet/geologi og teknologi - samt noen andre innenfor ulike bransjer. I tillegg ønsker vi å engasjere oss mer innen eiendomsforvaltning og fortsetter med kraftproduksjon, sa Wiggen.

wiggen

Foto: Styreleder i Salvesen&Thams, Bjørn M. Wiggen.

Også en annen meldaling sto sentralt under Begrmannskonferansen uten selv å være til stede. Det var grunderen Viktor Tokle fra Bjørnli. Han er mannen bak selskapet Devico som driver retningsstyrt kjerneboring.

- Vi er et selskap uten hjemmemarked, sa daglig leder Espen Brandslet og forklarte virksomheten gjennom en animasjonsfilm. Firmaet har hovedkontor på Melhus og en av aksjonærene er Salvesen & Thams. - Vi har salgsagenter over hele verden der det er gruvedrift av en viss størrelse, og vi utfører kjerneboring med egne ansatte på flere kontinenter. For tiden ser vi på interessante markeder i Chile og USA parallelt med at vi driver kontinuerlig forskning og utvikling.

Brandslet kunne også fortelle at rekruttering skjer fra mange miljøer, og et av dem er tekniske fagskoler. Dette er spesielt interessant for ORME ressurs- og fagskole som er etablert og drives via Orkdal og Meldal videregående skoler, kommenterte daglig leder Anne-Kristin Fjellstad.

DSC 0075

Foto: Daglig leder i ORME ressurs- og fagskole og Espen Brandslet, daglig leder i Devico.

Og ikke nok med de nevnte eksmplene fra Meldals innslag i viktig nasjonal industri: Gard Ueland, administrerende direktør i Kongsberg Seatex, kunne fortelle at i deres utvikling og produksjon av satellittnavigasjonsprogram er Løkken-bedriften Simpro en av underleverandørene av kretskortene.

DSC 0018

Foto: Adm. dir i Simpro, Erik Dragset, senior investeringsrådgiver Erlend Olsø i Salvesen&Thams og markedssjef i Simpro Arnstein Hjelset-Engan.

Tekst: Marit Mjøen | Foto: Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer