Meldal Songlag får kulturprisen 2011

 

Meldal kommunes kulturpris for 2011 tildeles Meldal Songlag.

30.09.2011 - Anne Mari Svinsaas

Meldal Songlag fyller 90 år i år. - Koret har vært en kulturbærer i alle år. Songlaget har medlemmer fra hele bygda, og i tillegg til gode sangprestasjoner og -opplevelser har de også fått tonesatt lokale tekster. Dette blir nå satt ekstra pris på gjennom tildelingen av kulturprisen 2011, sier ordfører Ivar Syrstad i en kommentar.

konsert.jpg 

Meldal Songlag fotografert under en av sine årlige og svært populære "ønskekonserter".

Meldal Songlag har tatt mange utfordringer gjennom tida. Korets medlemmer er nesten like travle som korpsmusikantene hver eneste 17.mai. Songlaget farter rundt i bygda for å bidra med sang på flest mulig steder på nasjonaldagen. For en del år siden hadde songlaget samarbeid med Åge Aleksandersen - et samarbeid saom endte opp i en stor konsert i Meldalshallen. Mange dikt og sanger av lokale tekstforfattere er tonesatt, arrangert og framført av Meldal Songlag, og koret har på denne måten bidratt sterkt til å løfte fram og bevare tekster som mange ellers ikke ville ha kommet i berøring med.

Dirigent i jubileumsåret er Gunvor Hoseth Lykkja. Koret har 25 medlemmer med stor aldersspredning. De sier sjøl at de har medlemmer mellom 20 og 80 år. Hver eneste tirsdag kveld i mange, mange år har koret hatt øvelse på "Skulloftet" på  Grefstad skole.

- Det står i statuttene for Meldal kommunes kulturpris at den skal tildeles enkeltpersoner. Bare i spesielle tilfeller skal organisasjoner kunne få prisen. Meldal Songlag er det tredje "spesielle tilfellet" i kulturprisens historie. De to andre er Meldal Historielag og Løkken Musikkorps. Å dele ut kulturprisen til en institusjon som i 90 år har samlet sangere i alle aldre og fra hele bygda, er virkelig trivelig, og Meldal kommune ønsker naturligvis lykke til videre i nye 90 år, kommenterer ordfører Ivar Syrstad.


Annonser


Medlemmer