Meldal tur og klatrelag til Molladalen!

 

Meldal tur og klatrelag arrangerte ny fellestur til Molladalen på Sunnmøre. Mål: klatre opp på det berømte Bladet.


05.07.2011 - Magne Vullum
Kategori: Leserinnlegg

Denne piken står som et horn eller sverd og stikker vilt og vakkert opp fra tinderekka som omkranser dalen. Bladet har vært et ynda mål for klatrere i mange år.
2 biler la av gårde sist fredag. Molladalen ligger svært idyllisk til like innafor Ålesund. Fin tur inn og fine plasser for å slå leir. Vel inne i lavvoen kunne kveldsroa senke seg og mat ordenes.

Morgenen opprant med tåke. Ville den lette?  Det gjorde den ikke, i første omgang. Men på rundt 1000 meter skaut gjengen hodet over skodda og alle fjelltoppene og pinaklene lå bada i sol. Bladet dukka opp og hadde en magisk tiltrekning på folket. Her var det bare å komme seg til innsteget. Grei klatring til topps så det ut til. Ronny fikk æren å være førstemann opp. Her er det ikke plass til flere!! De obligatoriske bildene ble tatt. Alle som ønska det fikk kjenne på kilingen i magen ved å stå oppreist på frimerket øverst med fjellsida stupende rundt deg.
Et par hadde tatt et godt inntak med energi til frokost og føk av gårde til nabotoppene Mohns topp og Jønshornet. Her er det bare å forsyne seg i fjellrekka!

Lyst til å slå følge? Følg med på facebooksida vår. Laget prøver å være flinke til å legge ut turer og planer der. Alle er velkomne til å bli med på aktivitetene i Meldal tur og klatrelag!

Hans Andersen
Foto: Ronny Håskjold

Meldal tur og klatrelag til Molladalen!
Roy ordner seg middag inne i lavvoen

Meldal tur og klatrelag til Molladalen!
Bladet venter på å bli besteget!

Meldal tur og klatrelag til Molladalen!
Ronny kan slippe jubelen løs! Egil sikrer med stødig hånd

Annonser


Medlemmer