Mot høst

 

Litt vemodig er det alltid når bladene på trea begynner å gulne. Man blir påmint om at sommeren er ubønnhørlig over. Brunfargen bleknes dag for dag og man går mot mørkere tider. Bra da at høsten er så knakende vakker..

21.08.2008 - Wenche Rennan
Kategori: Arkiv

Molte.jpg

Denne godsaken er nok allerede fordøyd når høsten setter inn for fullt.

 

Fargene har allerede begynt å endre seg litt, fra grønt til all verdens gul-rød nyanser. Når man innser at en trist og våt høst venter, blir man faktisk ganske letta når man ser skogen endre farge. Det gjør godt for kropp og sinn og kunne ta inn over seg slik fargeprakt som vår flotte natur gir oss no utover høsten. Jeg tenker med gru på hvordan det hadde vært om det ikke hadde skjedd. Forferdelig kjedelig. Fryktelig deprimerende.
Våren er jo et fantastisk eventyr for oss nordboere. Forventningen til sommersesongen er jo stor og vi gleder oss til å slippe måke snø og hutre i vinterkulda. Men hver høst er jeg i tvil om det er våren som er sesongenes konge. For når man sitt oppi skauen, oppå fjellet, på høtt-trappa og nistirre på den gnistrende løvskogen, ja da må jeg virkelig si at jeg finner høsten vakrere enn våren! Den gir nesten enda mer av seg sjøl enn den grøne våren. Det triste i en slik situasjon, der man sitter og skuer utover fargekartet, er ofte tanken på de mørke, litt tunge vintermånedene. Jo da, de har sin sjarm de også, ingen tvil om det. Men det tar litt tid å innfinne seg med det, litt tid til å leve seg inn i fallende temperaturer og plaskregn ispedd sludd…. isj….æsj..
Ja ja, så går det da mot høst. Fruen har fått sin dose med sol, varme og sommer i år, så slik sett syns jeg no det er greit med høst. Kamerat Canon formelig dirrer av spenning med tanke på alle motivene han skal linse seg innpå! Jeg dirrer gjerne med han i det… Vi to har allerede vært ute og listet oss forsiktig innpå noen vekster som har tatt høsten på forskudd…

 

H__stblad.jpg

Denne er litt tidlig ute, men noen har det jo mer travelt enn andre....

 

Bl__b__r.jpg

Blåe bær hører høsten til.
Blått og grønt er ikke alltid like fint sammen, men disse skaper et flott bilde.

 

tytteb__rblad.jpg

Herlig dekor! Fantastisk design!
Litt tysk i fargen de to der...

 

Fargerik.jpg

Er det ikke feiende flott?
Dette småtteriet lyser opp myra og sjøl om fotografen måtte
ned i knestående på våt myr, var det virkelig verdt det!!

 

Myrull.jpg

Hvem er du for en?
En skjeggfusse med to små øyne og sjiraffhals!
Sjefs-myrulla...

 


R__sslyng.jpg

En av favorittene i fjellet utover høsten.
Røsslyngen begynne virkelig å få på seg finstasen.
Herlig farge....

 

Tytteb__r.jpg

TYTENG.

 

Bl__b__r2.jpg

....og den ta jeg!

Førhøstlig hilsen fra Wenche    -   høster gjerne....


 

 


Annonser


Medlemmer