Museet som opplevelsessenter 

 

ORKLA Industrimuseum har mange flotte barn på besøk om dagen. Denne uken arrangeres Grunnskoledagene og Barnehagedagene. Disse dagene får barna bruke museet som et opplevelsessenter. De får reise med Thamshavnbanen, som i år feirer 100 år! Videre blir de tatt med inn i berget, og gjennom Gammelgruva hvor det er dempet belysningen og hvor de møter aktører som spiller gruvearbeidere. Inne i gruva jobbes det og sprenges det for å få malmen ut. Gjennom dialog med guiden, får man et godt bilde på hvordan gruvearbeiderne hadde det på jobb! 

28.05.2008 -
Kategori: Arkiv

Ellen Slettvold er konservator ved Orkla Industrimuseum, og deltar som guide når det er nødvendig. Hun forklarer elevene fra Evjen skole litt om gruva før alle skal inn å se hvordan det var på jobb da gruva var i drift.

Skoleelevene fra 1. til 4. trinn har jobba med familien Thams´ gruvedrift og Thamshavnbanen i 3 uker. De tok i bruk gymsalen på skolen, og elever og lærere kledde seg ut og brukte ”gamle” familienavn fra Orkedalsføret for 100 år siden. Herr Thams kom og holdt tale og de tok juksetog opp til Løkken. Gamle billetter pålydende prisen 70 øre hadde de også fått tak i. Det høres billig ut for dagens unger, men den gang var det mye penger. Ikke alle familier hadde råd til å ta toget, hvert fall ikke alle familiemedlemmer samtidig. Nå var det ikke leik, de skulle få oppleve gruva og toget i virkeligheten, og det var en overraskelse for elevene. Vi møtte dem da de var på tur inn i gruva, og noen av elevene var veldig spente på å se gruva. Da de etterpå skulle ta toget ned til Bårdshaug fikk vi høre at det hadde gått greit med alle inne i gruva, og ingen av elevene ville snu og gå ut att. Alle gledet seg til togturen nedover dalen til Orkanger og vi ønsket dem god tur! 

Annonser


Medlemmer