Natteravnene i Meldal passer på ungdommene våre

 

Når de mer eller mindre voksne barna dine slår leir på Storås under Storåsfestivalen, tar Natteravnene i Meldal på sett og vis ansvaret for dem.


26.06.2012 -
Naturligvis kan vi ikke fraskrive oss ansvaret for barna våre, vi som er foreldre til de unge festivaldeltakerne. Og til tross for - eller kanskje nettopp fordi - Natteravnene er til stede, kommer noen foreldre til å få en telefon der vi ber der om å hente en sønn eller ei datter i løpet av festivalen.

Festlivet kan være stritt; noen er kort og godt dritings og kan ikke ta vare på seg sjøl. Andre fryser i teltet eller har kanskje kjærlighetssorg, noen har sovnet under åpen himmel og trenger varme og omsorg når de våkner på morgenkvisten. Atter andre er så slitne og trøtte etter mange festnetter at de bare griner og vil heim. Enkelte av dem er så unge som 13-14 år.

Alle disse kommer unge meneskene Natteravnene i befatning med og tar seg av, og i en del tilfeller velger vi i Natteravnene å ringe foreldre/foresatte til ungdommene. De fleste er takknemlige og glade når vi ringer dem og ber dem hente barnet sitt.
Det underlige er at noen faktisk finner det betimelig å kjefte opp Natteravnene fordi de er blitt oppring på et tidspunkt som ikke passet dem - om et tema som heller ikke passet dem; altså egne barn i trøbbel. Da blir vi lei oss på barnets/ungdommens vegne, men vi vil naturligvis likevel hjelpe ham eller henne så godt vi kan.

natteravnlogo ravner_gul

Natteravnene er samtalepartnere og omsorgspersoner når noen trenger det, et lavterskeltilbud til ungdommer som trenger ei hand å holde i eller bare noen å snakke med. Det er langt lettere for unge mennesker å ta kontakt med en person i Natteravn-jakke enn med vakter eller politi.

Natteravnene i Meldal kommer til å gå mye på camp-området under Storåsfestivalen, men vår erfaring er at vi også trengs inne på konsert- og festområdet. Vi håper at Natteravnene blir tatt godt imot og verdsatt som den ressursen de er.

Natteravnene i Meldal stiller med ca 30 vakter under festivalen!
Vi har også vært heldige og fått med oss noen fra Rindal (det gjør vi hvert år!), og vi håper det kommer noen ravner fra Orkdal og Skaun. Natteravnene ifører seg sine fine gule jakker/vester og starter torsdag 26. juli klokka 20.00. Vaktene varer fra 20.00-01.00, fra 01.00-06.00 og fra 06.00-10.00. Så går nye folk på klokka 20.00 igjen. På dagtid har vi gjennom årene registrert at behovet for vår tilstedeværelse er svært lite, og vi har derfor valgt å bruke ressursene våre når behovet er størst.

NATTERAVN-LOGO gml

Vi ønsker oss enda flere Natteravner i Meldal. Det er stort behov for oss når det er offentlige ungdomsfester i bygda, og under Storåsfestivalen setter vi inn store ressurser.
Det er artig å gå Natteravn! Ungdommene er veldig glade for at vi finnes, og de tar ofte kontakt bare for å slå av en prat. Dette er ikke noen slitsom aktivitet for oss voksne - i Meldal blir det i snitt et par Natteravn-vakter i året.

Hvis du har lyst til å bidra til at ungdommer har det tryggere og bedre når de er på fest, ta kontakt med Anne Mari, Meldal Frivilligsentral, telefon 908 47 420 eller på epost post@meldal.frivilligsentral.no. Du er hjertelig velkommen!

Annonser


Medlemmer