Norgesmester Gunn Mari

 

Med edle metaller rundt halsen og pokal som det synlige bevis på sine prestasjoner er Gunn Mari tilbake i vanlig jobb på Meldal Frisørsalong.


07.02.2012 -

Salongen bugner av blomsterhilsener til den nybakte Norges-mesteren, og selv er Gunn Mari sliten og utladet, men naturligvis veldig glad.

- Treninga kan være et blodslit innimellom, men nå føler jeg jo at det er verdt det, smiler en lykkelig Gunn Mari Sørløkk, tredje generasjon i Meldal Frisørsalong.

Gunn Mari er født i 1989, og årets NM var hennes siste som junior. Da tok hun like godt gull i klassen "Aftenmote langt hår" - der hun laget en fantastisk vakker oppsatt frisyre.

Gunn Mari nm

- Jeg trodde knapt det var sant, sier hun. Men "verre" skulle det bli, for Gunn Mari gikk hen og fikk en 3. plass i klassen "Moteklipp" og dermed 2. plass sammenlagt i motekombinasjon  for junior.

Gunn Mari nm3

Denne utrolige moteklipp-kreasjonen blir nok sannsynligvis ikke å se vandrende omkring i Meldal, men med denne frisyren kapret Gunn Mari tredjeplassen i klassen "Moteklipp".

- Men det aller mest overraskende var jo 3. plassen jeg fikk i seniorklassen "Brudefrisering med modell". I denne klassen konkurrerte jeg jo med dem jeg har sett opp til i flere år - og jeg ble nummer tre!

Gunn Mari nm4

Sammen med modellen sin, søskenbarn Tove Kalstad Løfshus, kunne Gunn Mari slippe jubelen løs etter tredjeplassen blant de virkelig garvede konkurransefrisørene.

- Hvor mye trener en topp konkurransefrisør, som du nå kan betrakte deg som, for å oppnå slike resultater?
- Mye. Veldig mye, faktisk. Jeg begynte oppkjøringen i mai i fjor med å trene én gang i uka. Så økte jeg til to, så tre og så videre. De siste ukene før NM har jeg trent hver dag bortsett fra lørdag.
- Hvordan trener du?
- Jeg trener mest på dokkehode, naturligvis. Og en god del med modellen min, Tove. Klipper, føner, ser i frisør-magasiner, trener på detaljer, trener på tid, føner om igjen og om igjen - og så trener jeg enda mer på tid og detaljer.

- Og hva er det som gjør at du klarer å prestere i konkurranser?
- Jeg har veldig mye trening på tid, og dette gjør at jeg klarer å finne en indre ro, holde fokus, ikke stresse for å rekke alt. Det koster tid, energi, motivasjon og penger.
- Hva gjør dine frisyrer så flotte at du vinner NM?
- Jeg tror først og fremst at det jeg gjør vurderes som teknisk bra, kreativt og rent, sier Norges-mesteren oppi Grenda, som håper at Norge stiller lag i VM i Milano i oktober.

Gjett hvem som skal være med dit..!

Gunn Mari nm2

 

Bilder fra NM: Privat

Tekst og bilder: Anne Mari Svinsaas

Annonser


Medlemmer