Nye tekniske krav til nye biler  

 

Det er EU-kommisjonene som foreslår kraftig skjerping av kravene til nye biler fra senest 2014. Påbudet om antiskrenssystem på biler har EU varslet lenge. 

02.06.2008 -
Kategori: Arkiv

Systemet som retter opp sladd og skrens, er i følge forskningsresultater blant de viktigste sikkerhetssystemene igjennom tidene. Det er fortsatt en del bilmerker som er dårlige til å utstyre bilene sine men antiskrenssystem, og mange tilbyr det som ekstrautstyr, eller på mer påkostede utstyrsvarianter. Dette vil EU ha en slutt på.
Allerede fra neste år er det ventet at EU vil påby bremseassistent. Mange tråkker ikke hardt nok på bremsepedalen ved nød brems, viser ulykkesforskning. En bremsekraftforsterker som den også kalles, er et automatisk system som hjelper til med å øke trykket på bremsevæsken og aktivere full kraft på bremsen på kort tid.
Som miljøkrav vil EU at innen 2012 skal alle nye biler ha lettrullende dekk, som gir mindre drivstofforbruk og CO2- utslipp. Også automatisk kontroll over lufttrykket i dekkene er et miljøkrav. Når trykket i dekkene blir for lavt, vil føreren bli varslet om det. En bil med for lavt lufttrykk bruker mer drivstoff og pådrar seg høyere CO2- utslipp. Også lastebilder får nye krav snart. Da til nødbremssystem og varslingssystem ved filskift .


 

 

Annonser


Medlemmer