På Svalbardbesøk 

 

Det var en spent gjeng som dro på tur til isbjørnens rike for å besøke Magne Wold som er på Svalbard på studier for 2. året. Roar, Lars og Arne Simundset reiste sammen med Arvid Holte for å oppleve lyse dager og netter allerede i april. Ingen hadde vært der før, og de kom fram sent, men på lyse natta. De fikk bo på et studenthjem, Magne hadde lagt alt godt til rette for å ta i mot sine besøkende.  

29.04.2008 -
Kategori: Arkiv

Etter en liten høneblund ble det skutertur til Østkysten, men så kom snøstormen slik at de måtte snu. Dagen etter gikk det ikke bedre, på tur til Barentsburg havarerte den ene skuteren slik at de måtte annulere turen. I stedet ble det da flere småturer på fjellet, og det er mye natur å ta av på disse kanter. Da var det godt å ha kjentmannen Magne på laget. Det ble flere museumsbesøk og en rekke severdigheter å ta med seg i minnet for turistene.

Det var vanskelig å komme opp på fjellet, det var bratt terreng mange steder. De fikk oppleve Tordenskjoldplatået, som er det høyeste platået ved Longyearbyen, og Roar forteller at det kilte i magen da han kjørte ned det bratte terrenget på vei ned. Tilgangen på skuter er stor på Svalbard, det er ca. 2000 innbyggere, men det finnes hele 3000 skutere på øya.

Svalbard er en populær turistplass, og Roar forteller at det var vanskelig å finne ledige bord om en skulle ”spise ute”. Han forteller samtidig at det bor ca. 800 thailendere der. De trenger ikke oppholdstillatelse, så lenge de jobber og besørger eget levebrød.

Temperaturene lå på ca. minus 10-15 grader, men de merket at sola varmet godt. Den viste seg over åsryggen allerede kl. 2 på natta, og lyst var det døgnet rundt.

Det var i hele tatt en stor naturopplevelse for ”guttene”, og Lars og Arne er fast bestemt på at de vil dra dit igjen.

Se enda flere bilder på billedgalleri, Svalbard april 2008  

Annonser


Medlemmer