På utflukt til Jægtvolden

 

Mandag 9.juni arrangerte Mette Røed Heyerdahls Fond dagstur for enker etter ansatte ved Orkla Grube-Aktiebolag på Løkken Verk. Turen startet fra Meldal klokka 08.15 med buss ifra OrklaReiser, og så kom damene på etter hvert nedover, 18 stykker i alt. Det ble en flott tur til Inderøya.

Reportasje: Hanna Joril Gravrok


10.06.2008 - Marit Mjøen

Se flere bilder fra turen til Jægtvolden i meldal.no sitt album

Tur til Jægtvolden på Inderøya.Med på turen var også de gode hjelpere Laila og Magnar Steigedal, Bjørg og John Furuhaug og Rolf Gravrok. Sjåfør og en glimrende guide var Tor Martin Hassel fra OrklaReiser.

Vi kjørte nordover via Klett og forbi Trondheim til Norlandia Stav Gjestegård , hvor vi tok en liten pause med formiddagskaffe og rundstykker.

Deretter fulgte vi E-6 til Åsen hvor vi tok av og kjørte ut til Frosta , og der var en av damene god å ha som sufflør til det sjåføren hadde å fortelle oss, nemlig Ruth Salberg som var ”lommekjent” i disse traktene. Videre gjorde vi en runde om Tautra der vi passerte og tok en titt på det nye nonneklosteret og stoppet ved den gamle klosterruinen , hvor vi fikk strukket på beina og tatt en nærmere titt på stedet, og fotoapperatene ble flittig brukt.

Så fortsatte vi nordover og passerte Ekne og Falstad , hvor vi fikk se minnesmerke i Falstadskogen . I 1947 fikk skogen sitt eget monument hugget i stein av skulptøren Odd Hilt , som selv var fange på Falstad . Dessverre var ikke været ”på vår side ” , så vi betraktet det fra bussen.

Reisefølge inntar middagen.Vi kom inn på E-6 ved Skogn , og da gikk ferden forbi Levanger før vi kjørte ned til Inderøya og Jægtvolden Fjordhotell hvor vi inntok en bedre middag . På menyen var det oksestek og medisterkaker , til dessert var det nydelig mokkafromasje , kaffe og kaffe avec . Selv om vi hadde nesten 2 timer til rådighet på Jægtvolden ,var været fremdeles ikke slik at vi fikk tatt en spasertur i den fine parken rundt fjordhotellet .

På bussen hadde Laila Steigedal ordnet med en konkuranse , damene skulle gjette hvor mange erter det var i et gass som ble sendt rundt og alle skrev seg på lista og tippet . Så under middagen ble vinneren kåret . Av 358  erter i glasset , var vinneren bare 4 erter ifra riktig svar, og fikk en velfortjent applaus og premie .

Så takket vi for oss og tok fatt på heimturen . Før vi forlot Inderøya fikk vi en guiding  i Straumen sentrum, i Muustrøparken fikk vi et glimt av de ” fire flyndrene” som var en skulptur gitt av Nils Aas tilsatt musikk av Arne Nordheim.  

Jeg tror jeg har alle med meg når jeg sier at en bedre guide og sjåfør enn Tor Martin Hassel kunne vi ikke ha fått : stor takk til han .

Vi kom tilbake til Løkken utpå kvelden og tilbakemeldinger tyder på at det hadde vært en svært hyggelig tur. Flere ga uttrykk for at de håpet det ikke ble med bare denne turen, men at det kanskje også kan bli turer for enkene også i fremtida.

Annonser


Medlemmer