Pannekakedag

 

I dag er det ønske om pannekaker her i huset.


01.03.2014 -
Kategori: Furkunnjmat

Pannekaker er allsidig mat som kan brukes både til middag og dessert. De fleste får vel en viss påminnelse om barndommen når de hører om pannekaker, for pannekaker har i alle tider vært en favoritt spesielt til barna. Med mye egg og forholdsvis lite sukker og evt. litt grovt mel i røra kan pannekaker være sunt til og med. Tilbehøret kan være litt forskjellig, men som middagsrett er nok bacon både riktig og viktig. Blåbærsyltetøy eller litt sukker oppå pannekakene smaker veldig godt også, det finnes nok utallige varianter på pannekakerøre og tilbehør. Jeg har her en grunnoppskrift på pannekaker, som du kan sjonglere litt med.

Pannekaker

4 stk egg
3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
½ ts salt
5 dl melk

litt sukker (ca 3 ts)


Pisk sammen eggene og tilsett melk, tilsett evt. sikt i mel, salt og sukker. La røra svelle i ca 15 minutter.

Smelt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røra legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.

Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.

Jeg bruker enda mer egg i pannekakerøra, gjerne 6 egg til 4 personer. Pannekakene blir da enda gulere og ikke minst mer mettende med mere protein fra eggene.

Finn flere oppskrifter på www.furkunnjmat.no

tekst/foto

Britt G. Moen

 

 

Annonser


Medlemmer