Populær låtskriver 

 

Som alltid var det stor stemning og mye folk da Ole Ivars gjestet Storås på den tradisjonelle midtsommerfesten. Arrangør Storås gammeldansklubb solgte 1100 billetter på en varm og skyfri junikveld. Vi benyttet anledningen til å ta en nærmere prat med bassist og låtskriver William Kristoffersen. Vi var litt nysgjerrige på hvor tekstforfatteren og komponisten henter sin inspirasjon.  

30.06.2008 -
Kategori: Arkiv

William fortalte at det er viktig å ta vare på øyeblikkene, og han snapper opp gullkorn og setninger fra alle miljøer han deltar i. Tekstene hans berører kjærlighet, følelser, humor m.m. , og til nå er ca. 450 av disse på plate. William føler melodien i de fleste setninger, da blir som regel melodien til av seg sjøl, sier han beskjedent og ydmykt.

Ole Ivars er et allroundband, som stiller til kirkekonserter likeså godt som til en dansefest. Ingen låtskriver ble vel mer profilert, enn da bandet fikk æren av å åpne operahuset tidligere i år. Hele regjeringa og andre celebre gjester sang med av full hals da vi framførte ”Jag trodde englärna fanns”, fortalte William. Da de avsluttet med ”Hvor tjukk du er blitt”, kom beviset på at disse tekstene er godt kjent og blitt ”alle manns eie”.

William fortalte videre at han fikk skryt av presten etter en kirkekonsert på Råholt. De framførte den sentimentale låten ”Bare en hund”, og presten berømmet sangen om tapet av en hund. Han hadde aldri tenkt så mye på det menneskelige savnet og smerten ved tapet av et dyr. Ved en annen anledning fikk de sølvkniv i gave fra en eldre dame for samme melodien.

Etter en trafikkulykke ringte sønnen hjem til sin mor og fortalte at han hadde totalvraka bilen, men at han sjøl var like hel. Det resulterte i at mora spilte ”Englevakt” om og om igjen, og det varmet en låtskrivers hjerte, fortalte William.

Ennå har han 3-400 melodier liggende klar, og garantert 50-60 tekster som ennå ikke er utgitt. William skriver og komponerer for mange, men det skulle også tyde på at det stadig vil komme mye mer på plate fra det populære bandet.

10. juni var det akkurat 25 år siden William fikk forespørsel om å bli med i gruppa. Han har aldri angret på at han takket ja, og gleden er nok gjensidig fra de andre medlemmene. Musikklæreren har gitt et fantastisk bidrag med både tekster, melodier og ikke minst på scenen

 

Annonser


Medlemmer