Proffe amatører

 

Det minnet ikke mye om amatørteater da nyoppsettingen av ”Løkkenbusen” ble framført i Gammelgruva. Det var fremragende skuespillerprestasjoner vi var vitne til, og det angikk alle, store som små. Og vi skal slett ikke glemme de musikalske prestasjonene.

25.06.2007 -


Forestillingen har vi sett før, men utgaven denne gang var til de grader forbedret. Det har sammenheng med at skuespillerne, musikerne og sangerne er blitt enda bedre. Samtidig er Gammelgruva den absolutt beste arena for denne historien, den hører gruva og gruvesamfunnet til. Historien er gripende og sterk i seg sjøl, så når den "attpåté" gjennomføres uten svakheter, må det bli toppkarakter. Det er godt å se at teatermiljøet stadig rekrutterer nye utøvere, og det mangler ikke på forbilder blant de garvede skuespillerne som har vært med lenge. Det er talent i ”haugevis” blant utøverne, - det som kan være mangelvare hos enkelte som søker seg inn på teaterskolen.
I rollespill trengs det talent. Her var det handling hele veien, og historien varierte fra tragedier til humoristiske gullkorn. Alderssammensetningen var stor, men både barna fra førskolealder til eldstemann på over 80 år bidro med fantastisk innsats. Koret og sangerne var en fryd å høre på.
Hva med å filmatisere historia, det kunne slått an blant TV-tittere rundt om i landet, kanskje er det også en sak for filmlerrettet?

Annonser


Medlemmer