Protester mot bensinprisene 

 

Mange er frustrerte over de stadig høyere prisene på drivstoff, og Konkurransetilsynet mottar en rekke klager. Samtidig har over 85 000 personer i løpet av kort tid meldt seg inn i en Facebook-gruppe som protesterer mot prisene. 

28.05.2008 -
Kategori: Arkiv

Det ser likevel ikke ut til å gå frusterte bilkjørere sin vei. De siste dagene er det kommet signaler om at prisen på bensin kan stige helt opp til 17 kroner literen. Markedsanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets uttalte nylig at råoljeprisen kan stige opp til 200 dollar fatet allerede i sommer. Det vil innebære en bensinpris på 16-17 kroner literen. Det vil ramme pengeboka hardt for oss som bor ute i distriktene, hvor kollektivtrafikktilbudet glimrer med sitt fravær.

Vi har hatt en tid hvor myndighetene har lagt til rette for og anbefalt å kjøre dieselbiler. Mange tok det signalet, men sitter nå med skjegget i postkassa ettersom prisene på diesel nå er blitt enda høyere enn bensinprisene. Det er vanskelig å være ”bedre føre var”

Amerikanske myndigheter har regnet ut at landets innbyggere vil kaste bort over 1,5 milliard dollar på drivstoff i sommer på grunn av for lite luft i dekkene. Mye tyder på at vi må ha alternative tiltak i tankene.

Det er jo ingen tvil om at det er mange biler på veiene, men folk må jo fram sjøl om veinettet i Norge ligner mest på 50-talls. Å la ungene sykle til sine aktiviteter er rett og slett livsfarlig. Hvor mange gang- og sykkelbaner kunne vi ikke fått for de 115 milliardene Oljefondet tapte i første kvartal i år? Oljefondet ble redusert med 46 milliarder som følge av at norske kroner har styrket seg mot de valutaene vi har plassert pengene i. Hadde det ikke vært mulig å bruke disse til å bygge ut tilbudet i kollektivtrafikken?


 

 

Annonser


Medlemmer