Reisebrev fra Ebeltoft i Danmark

 

Fredag 27.07 ut på ettermiddagen satte vi oss i bilen for å kjøre til Varberg i Sverige og ta båten til Grenå i Danmark. Kom fram til Ebeltoft lørdag i 13 tida, etter ca 19 timers reise med bil og båt. Her er vi nå for 7. år på rad.

31.07.2007 -


Ebeltoft er en liten by med skjeve bindingsverkshus, brostensgater og blomstrende stokkroser. Det mest kjente byggverk er Det gamle Rådhus, byens borgere og gjester kan bli viet her.
De to største attraksjonene i Ebeltoft by er Fregatten Jylland og Glassmuseet, like utenfor byen ligger Ebeltoft Safari hvor en kan oppleve 100 forskjellige dyrearter fra 5 verdensdeler.

Ellers går dagene med til byvandring, shopping i et utall av små hyggelige butikker som dekker enhver smak.
Er en i byens gater etter kl 20 kan man se og høre vekterne. Fra langt tid tilbake skulle de sørge for ro og orden, tenne og slukke gatebelysningen og holde øye med så det ikke oppstod brann. Nå vandrer de forskjellige ruter i byen til glede og beskuelse for turister og fastboende.

Vi bor i et skjønt landlig hus ved stranden med eget basseng, vi tar gjerne en tur i bassenget både før og etter frokost. Stranden er av fin sand og det er kjempe-langgrunt, vannet er salt og kaldere enn i bassenget.

Skal til Djurs Sommerland, som reklamerer med at de gir familien den ”sjoveste fridag med fælles oplevelser og hygge i de dejlige grønne omgivelser”. Der har de heseblesende vannrutsjebaner, stort vannland, berg og dalbaner, rafting, tømmersklie, gocart, karuseller, gullgraving med mere, -kort sagt mange opplevelser til barn og voksne i alle aldre.

Mvh fam. Kvam ++

Annonser


Medlemmer