Reiseinntrykk fra Spania 2007

 

Etter omtalt besøk i Andorra (meldal.no 13.08.2007), tok Oddmund Stenset med følge en avstikker til Bordeaux i Frankrike før vi igjen returnerte til Spania. Kjørte vestover langs atlanterhavskysten til Bilbao, sørover til Burgos og videre i samme retning til Madrid. Nådde middelhavet ved Tarragona, fortsatte til Barcelona, og returnerte som vi ankom, med fly til kjære Norge og med ferske inntrykk.

24.08.2007 -


Bilturen gikk bl.a. over spanske høysletter.
I området nord for Burgos ble vi imponert over de store hveteåkrene i ca. 1000 meters høyde. Det var gult i gult etter høstede åkrer, og firkantede halmballer lå klare for henting.
Vi såg også store flyttbare vanningssystemer, men hovedinntrykket fra hele turen var et frodig landskap.
Det var mye maisproduksjon. Vi såg også store eiketreplantasjer der nøttene brukes til svinekjøttproduksjon og barken til kork. Vakre solsikkeåkrer for oljeproduksjon var det også noe av.
Av husdyr var det mye krøtter i landskapet. Hadde forventet å se sau og geit, kun en håndfull ble observert.
Det var gode forhold for furu, bjørk var heller ikke uvanlig. Skoggrensa kunne være på ca. 1500 meter i Pyreneene. Her var fjellene litt runde i formen selv om høyden var opp mot 3500 meter.
Det var mulig å kjøre på flotte motorveier, noen var avgiftsbelagte. Spanjolene hadde flyttet mye masse for å få til høy standard på veiene, som ble lagt bueformet i det kuperte høyfjellsterrenget. Vi kjørte på alt fra disse flotte motorveiene til smale og til dels ukjørbare veier i grisgrendte strøk. Alle veier var asfalterte.
I området mellom Bilbao og Madrid passerte vi hundrevis av vindmøller som kneiset stolt mot horisonten.
Hovedstaden Madrid ligger midt i Spania 660 meter over havet. Der kjørte vi drosje inn til byen og ba om å bli satt av i sentrum. Vel fremme stoppet sjåføren ved et fortau, åpnet døren og pekte på origo(nullpunkt) for Spanias veinett. Nærmere sentrum kunne vi ikke komme. Dette var steinsatt og var blitt et sted hvor man kunne ønske seg lykke i livet.
Under hele rundturen kunne vi registrere en markant byggevirksomhet.
Politi var preventivt synlig både på høyslettene og i byene.
Spanjolene var vennlige og hjelpsomme og landet syntes å være et lykkelig EU-land..

Olav S.

Annonser


Medlemmer