Rennebu/Meldal er mer enn Trollheimen

 

Lørdag den 14 juli bestemte vi oss ”endelig” for å besøke området Jordfjellet – Krokåtvatna – Blankvatnet – Gammelsåtta.

16.07.2007 -Et område som skulle være særdeles vakkert og lettgått ifølge kjentfolk. Og vi ble ikke skuffet – tvert i mot. Vi tok av veien på østsiden av Orkla – etter en bomvei merket ”Mærkessetrin” – smal – bratt og meget fin og den gikk helt opp på fjellet hvor et mektig panorama viste seg. Flott utsikt mot Trollheimen i vest og Igelfjellet i øst. Med flere fine vatn som blinket i solskinnet. Du verden hvor flott det var og det må være et helt fantastisk skiterreng. Svigerfar pekte på de forskjellige kjente fjell og topper og navnga sætrene vi kunne se. Trasseen vi skulle gå for å prøve fisken i Krokåtvatna og Blankvatnet var lett å se og fiskekort var det bare å betale i en oppsatt kasse ved oppslagstavla ved parkeringsplassen.
Fin vind ga null problemer med klegg og blinding og tørre myrer, fine stier samt fine bjørklier gjorde turen forbi vatna og langs Svorka ned til Gammelslåtta til en opplevelse. Det ble ingen fisk, men med 2 matpauser og besøk på 2 setervoller tok det 4 timer før vi var framme ved Gammelslåtta, hvor svigerfar ventet med nykort kaffe – koka 5 minutter før vi ankom - så han hadde beregnet ”gåtiden” bra.

Else og Per Svinsås.

Annonser


Medlemmer