Rune Vatn er blitt fagarbeider som automatikkmekaniker

 

Etter en ukes intens innsats med teoretisk og praktisk arbeid med fagprøveoppgaven, ventet Rune spent på dommen til fagprøvenemnda på fredag ettermiddag. Storsmilet kom fram da beskjeden om godkjent avlagt prøve kom etter prøvenemdas evalueringsmøte.

05.12.2008 - Eli Anne Kalseth

Det ble gratulasjoner fra kolleger på Simpro, og det skulle bli godt med mat og avslapning til helga. Rune hadde ikke en gang tid til å spise matpakken den siste prøvedagen. Rune hadde valgt en oppgave som vil bli realisert og brukt i Simpros automatiske produksjonslinje for elektronikkprodukter. Oppgaven gikk ut på å konstruere en in-line testjigg som sammen med et testinstrument sørger for umiddelbar automatisk elektrisk testing av produktene i linja.Oppgaven innbefattet planlegging, gjennomføring og dokumentasjon av produktet. I produktet finner en både elektronikk, PLS-styring, pneumatikk og mekanikk. Dette er ett eksempel som forteller at elektronikk overtar mer og mer også innen automasjon.      

For å konkurrere med ”utflaggingsspøkelset” , så er det absolutt nødvendig med automatisert produksjon i Norge. Hos Simpro er produksjon det sentrale, og Runes kompetanse er framtidsretta og viktig for Simpro.

Olav S.

034.jpg
Prøvenemnda er Harald Johansen fra Nortura og Niklas Wik fra Solar.

032.jpg
Rune med testjiggen

0302.jpg
Anita Forren ser på framtidig plassering av Runes testjigg i produksjonslinja.

 

Annonser


Medlemmer