Simpro feiret 20 år med åpen dag

Simpro inviterte alle på omvisning

Fredag 19. november feiret Simpro AS sine 20 år som bedrift med å holde åpen dag for alle, med historie, bløtkake og omvisning! Og mange møtte opp, både tidligere medarbeidere fra ”forhistorisk” tid i Simonsen Elektro, og unge, ukjente nysgjerrige. Tidligere på dagen hadde også Simpro egen feiring sammen med sine ”samboere” på Meldal Næringssenter, Rosenvik og Rupro.

22.11.2010 - Frode Langeng

Historikk
Etter at Simonsen Elektro ble oppkjøpt og flyttet til HongKong i 1990, tok lokale folk tak og etablerte elektronikkprodusenten Simpro AS sammeår. Den aller første tiden fortsatte Simpro å produsere håndsett formobiltelefoner for Simonsen, men selskapet begynte relativt raskt å utvikle nyeprodukter, som beredskapsladere, batteriladere til billetterminaler og utstyrtil bomstasjoner. Simpro fikk tidlig flere gode kundeforhold som har vart framtil i dag.

I 1995 valgte Simpro å satse tøft med investeringer iproduksjonsutstyr på ca 3 mill. kr. – som var nesten tilsvarende årsomsetningentil bedriften. Noe av maskinene som ble innkjøpt var ennå ikke ferdigutviklet –så man kan trygt si at Simpro er en bedrift som ligger ”i forkant avutviklingen”, som mange bedrifter liker å beskrive seg som! Salvesen&Thamskom samtidig inn på eiersiden.  

De siste årene på 1990-tallet var preget av størreutviklingsprosjekter, men Simpro fikk også større, viktige aktører som Q-Freeog Orkel i kundeporteføljen. I starten på det nye årtusenet etablerte Simproseg i offshore-/maritimmarkedene.  Bedriftenfikk Meldal kommunes næringspris i 2001. Årene 2003-2006 ble meget travle medstore leveranser til den svenske marinen, FARA og Q-Free. Underveis ble nyeinvesteringer og sertifiseringer oppdateres for å møte kundenes ønsker og krav.Det ble også igangsatt flere tiltak for bedre arbeidsmiljøet.

Simpro ble etter hvert stadig mer konfrontert medbegrensningene som lå i for små lokaler. Tanken om en næringsklynge sammen mednabo Rupro og Rosenvik var født, og høsten 2007 begynte planarbeidet mot etnytt bygg som skulle bli Meldal Næringssenter som ble offisielt åpnet i juni2010. Før Simpro flyttet inn i næringssenteret hadde de sitt mest hektiske år i2009, da Q-Free kom med den hittil største ordren for Simpro. Da de ennå var i ”gamlebygget”måtte ekstraordinære tiltak til for å betjene ordren, men de ansatte tok ansvarog bidro til et rekordår på alle vis for Simpro!

20 år og sprekgaselle
Som en følge av rekordåret 2009, ble Simpro utnevnt av Dagens Næringslivsom Meldals eneste ”gaselle” (som kort forklart er en betegnelse på en bedrifti vekst og med god økonomi). Pr november 2010 er produksjonen oppe og går etterflyttingen over til Meldal Næringssenter, og året så langt er mindre rolig ennfryktet!

Simpro har nå gode utvidelsesmuligheter, og har fokus påsalg. Erik Dragset er ansatt som ny markedsføringssjef. Den store trusselen er utflaggingav elektronikkproduksjon, noe som også kan bety tap av kompetanse. Men demidt-norske elektronikk-produsentene kjenner hverandre godt, og et godt rykteskal ikke undervurderes!

Simpro har nå også gått inn på eiersiden iutviklingsselskapet Creo Development for å bearbeide markedet ennå bedre. Dehar også blitt opptatt som medlem i NCE (Norwegian Centres of Expertice) Instrumentation,som er et utviklingsprogram innen ”Instrumenteringsklyngen” for bedrifter iTrøndelag.

Den spreke 20-åringen ser dermed ut til å være mer offensivenn noensinne. Etter historiefortelling, ble det kake og omvisning forpublikum. Senere på kvelden ble det også en velfortjent jubileumsmiddag forSimpro’s egne ansatte!

Se flere bilder fra åpen dag på Simpro i meldal.no's album.

DSC01349.JPG

DSC01350.JPG

DSC01351.JPG

DSC01371.JPG

DSC01372.JPG

 

Markedssjef Erik Dragset.

 

DSC01357.JPG

DSC01360.JPG

DSC01377.JPG

DSC01408.JPG

Omvisning ved daglig leder Olav Sigurd Kvaale (t.v.).


Annonser


Medlemmer