Sissel Kyrkjebø på Rennebumartnan

 

Jostein og Magnhild Dragset fra Å var på Sissel-konsert på Berkåk.

15.08.2007 -

- Fabelaktig, sa Jostein etter konserten. Begge var imponert over sangstjernen, og den flotte Rennebuhallen som hadde fått tilført røyk fra røykmaskiner i fem timer før konserten, slik at stemningen skulle bli til å ta og føle på. 1200 mennesker i salen, og Sissel syntes det var en intimkonsert.
Det sier litt om hva hun er vant til.
Sissel Kyrkjebø bergtok publikum fra første tone.

Fra Opdalingen:
Det ser så lekende lett ut når Sissel gjør det. Det er få på hennes nivå her til lands, og de fabelaktige musikerne hjelper henne frem. Hun leker, flørter, og jubler, men tar oss i neste øyeblikk like inn til det dypeste alvor.
Hun overlater scenen til felespiller Gjermund Larsen (Majorstuen, Beste folkemusikere 2005), han har skrevet en polka inspirert av sin mor, på kjøkkenet. «Kitchen polka» er imponerende feleteknikk fra ende til annen, i et vanvittig tempo. Hans mor må være utrolig rask med oppvasken..
«Innerst i sjelen, fra et annet landskap som en gang var meg selv. »
Arrangementet er slik satt sammen, at vi får biter av oss selv, og av landet vårt, men også et bilde på en artist som har funnet seg selv, etter lang tids ferd. Hun har gått videre, uten å glemme hvem hun har vært.
Flere ganger i løpet av konserten kunne man få gåsehud av Sissels rene og klare stemme, og klump i halsen over hvor rørende det var.

Opdalingen.no

Foto: Randi Grete Kalseth
Tekst: Eli Anne Kalseth


Annonser


Medlemmer