Sjeldent besøk på jordene i Vollagrenda

 

Slektsbesøk på "verdensturné" - og på en snarvisitt innom Bergslia og Segard Voll på veien til Nordkapp.


01.05.2012 -

Søndag fikk vi sjeldent besøk på jordet på Segard Vold og i Bergslia. Jeg fikk en mail om jeg kunne ordne med landingsplass for helikopter her i nærheten (Bergslia). Jeg satt på loftet og kikka utover bygda, hvor jeg såg like ned på jordene til Segard Vold. En telefon til John Even, og det var ikke nei i hans munn. Jeg kjørte nedover og fikk posisjonen på landingsstedet med min lille GPS. Den ble mailet til Charles Stewart i Skottland. Søndag 30. april kl.1600 landet de akkurat der jeg hadde stått og tatt posisjonen.

Lars Huk6

Om bakgrunnen: Charles Stewart er oldebarn av Peter Skorpen fra Sandsøya på Sund-Møre. Peter emigrerte til Syd- Afrika rundt 1872. Han var oldefar til Charles og derav tremenning med Inger. Familien til Charles bodde en tid i Zimbabwe, men fant dette meget vanskelig, og for ni år siden flyttet de til Skottland. De ønsket å komme på besøk for å se sin familie, som de mistet kontakten med i 1948.

Teamet består av Charles McMann, eier av helikoptret, Charles Stewart og Brian Jontson. De har nøye planlagt en helikoptertur som aldri er blitt gjennomført tidligere, med denne type maskin (Robinson R44) Turen starter på Nordkapp og ender på Sørkapp i Afrika. Turen innom Meldal er en transportetappe opp til Nordkapp. De hadde også en kort stopp på Sandsøya, hvor de besøkte Ingers bror Petter Toftesund.Lars Huk1

Utgiftene til selve turen betaler de selv. De har fått mange sponsorer, og målet er å samle inn penger for gode formål. Blant andre til "Leger uten grenser".

For de som ønsker å vite mere om turen, se lenken nedenfor. Der skriver de også en "dagbok" om framdriften under "Progress".

Lars Huk7

Lars Huk5

Lars Huk3

Lars Huk8

Den neste lenken viser hele tiden hvor de befinner seg. dette ved hjelp av en liten "dings" som sender deres posisjon til sattelitter og videre til deres hjemmeside.

Om turen: http://www.3capeshelichallenge.com/index.php?page=helicopter

Hvor de er: http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0tPrDTTZOc8WABlCVnkhKURUCbtohEpWM

Tekst og bilder

Lars G. Hukkelås

 

(Red.: Anne Mari Svinsaas)

Annonser


Medlemmer