Skolebyggeren

 

Denne memoarboka er nå kommet ut på Snøfugl Forlag i Melhus, ei bok på 285 sider med rikelig billedstoff.
Den er først og fremst beregnet på forfatterens etterkommere, men er trykt i såpass mange eksemplar at andre også kan få kjøpt den.


24.10.2010 - Magne Vullum

Boka forteller om oppvekst under trange økonomiske kår på Foss i Meldal, om skolegang som endte på NLH på Ås. Det yrkesaktive liv etterpå ble 17 år som lektor på Tomb i delt i to perioder. I mellomtiden 7-8 år på Madagaskar med bygging og start av jordbruksskolen Tombontsoa. Fra 1978 ble engasjementet oppbygging av Øya Grunnkurssenter, seinere Jordbruksskole, nå Videregående Skole i Melhus.
Hobbyvirksomheten henspeiler på kommunal virksomhet både i Meldal, Råde og Melhus, på to sistnevnte stedene i perioder som varaordfører. Kretsformann i Østfold og Trøndelag kretser i perioder og 6 år i Landsstyret for NMS utgjør hobbyvirksomheten på den fronten.
I 1947 – 49 var han gardsstyrer på Gotås i Skogn, der planene var å bygge ”det trønderske Tomb”, som det ble kalt. Der inne ble han kjent med Oddbjørg, og sammen med barn, barnebarn og oldebarn feiret de sitt diamantbryllup i sommer.

Boka kan kjøpes ved å ringe forfatteren tlf. 95872545, skrive: postadr. Romemyra 68 A, 7091 Tiller, e-mail : olafos@broadpark.no. Prisen er 240,- kr. pluss porto.

Skolebyggeren

Annonser


Medlemmer