Snorklipping på samlebånd - og "Alle mann på rulleband"...

Are Hilstad har akkurat klipt enda ei snor - her er det Euronics som blir offisielt åpnet i nye lokaler. Kristine Skjølsvold Hansen er ivrig håndlanger for ordføreren.

Seks snorklippinger på en gang - det er ikke ofte slikt hender i bygda vår. Ordføreren var dagens travleste mann, men fikk god hjelp av geskjeftige kjerringer som var mer enn villige til å assistere...


30.04.2013 -

Torgkiosken ble åpnet med kort og fyndig ordførertale. Russen var hjertelig til stede med brøl, russefløyter og diverse bilfløyter - her var det ikke ørens lyd å få! Men snora ble klippet og kiosken åpnet. Mange benyttet seg av tilbudet om kaffe og kaker i anledning åpninga av den nye Torgkiosken. Gratis is til ungene gikk som varmt hvetebrød til tross for det iskalde vårværet.

Snorklipping Løkken 30april 024Løkken Musikkorps spilte flott og kastet glans over den store dagen.

Snorklipping Løkken 30april 013Snøbyger og iskald vind til tross; massevis av folk var ute og ville ha med seg de mange butikk-åpningene.

Etter at MIX Torgkiosken vel og vakkert var åpnet, gikk Løkken Musikkorps først og dro hele folkehavet etter seg til det nye kjøpesenteret der åpning av Coop Prix Løkken, Euronics, Løkken Blomster og Klaras Klippotek sto for tur. Begrepet "stinn brakke" fikk ny betydning etter trengselen i gangen mellom de fire forretningene, og da utkledde medlemmer av NÅ-Kor kom oppover rullebåndet og sang "Alle mann på rulleband" (tittelen på Nå-Kors siste revy), sto jubelen i taket.

Så kom snorklippingene på løpende (rulle)bånd; Euronics, Prix, blomsterbutikken og frisørsalongen. Ordførerens gode hjelpere, som ifølge Are Hilstad måtte oppover til Helsetunet igjen til kveldsstellet, sto på tross rullator og stokk, hårruller, og krimplene-kjoler. Ordføreren skrudde opp tempoet på snorklippingene fordi han var engstelig for at "varaordføreren" (Helge Ringlis alter ego, Espen Skjuleng), skulle komme og ta over.

En stor folkemengde preget "bybildet" på Løkken denne ettermiddagen, og det var stor jubel for hver eneste av de seks høytidelige snorklippingene der den sjette og siste ble foretatt rett over veien for kjøpesenteret, nemlig på garnbutikken Fortuna på gamle Sliper-kaféen.
Kveldens program fortsatte med jubileumstur med det nyrestaurerte Lok 1 og til sist Bergmannsfest på Kroa med diverse underholdning, blant annet musikk med "30. april-bandet" og "Are med venner".

30. april 2013 ble en stor dag for meldalingene med skikkelig folkeliv, stor ståhei, humor og trivsel.

Snorklipping Løkken 30april 049Espen Skjuleng, varaordfører Ringlis alter ego, var ute etter å ta over snorklippingen fra ordføreren. Her øyner han en sjanse før åpningen av Prix..!

Snorklipping Løkken 30april 033Fornøyd kar på vei opp på dalførets første rullebånd...

Snorklipping Løkken 30april 042Kake! Ragna Berge (med ryggen til), Marie Gorset og Bjørg Blakstad koser seg på butikkåpning. 

Snorklipping Løkken 30april 047Nå-Kor-ungene synger "Alle mann på rulleband" til stor fornøyelse for de frammøtte. 

 Snorklipping Løkken 30april 066Også garnbutikken Fortuna fikk sin snorklipping, selv om butikken åpnet sist høst.Og endelig fikk "varaordføreren" (t.h.) delta i snorklippinga.  Innehaver Ellen Haugen Bergsrønning nummer to fra høyre.

 Snorklipping Løkken 30april 068Jubileumstog: På dagen 50 år etter at siste passasjertog kjørte inn på Løkken stasjon, sto "Sommerloket" (Lok 1) endelig klart til sin første museumstur med passasjerer. Foran loket f.v. tidligere museumsleder Bjørn Tokle, restaureringsansvarlig og lokfører Atle Bergkvist og nåværende museumsleder Torbjørn Lefstad.

 Tekst og bilder: Anne Mari Svinsaas

 

 

 

 

 

 

 

Annonser


Medlemmer