Solbrent?? 

 

Vet du at du faktisk kan bli solbrent av å svømme under vann? Det trenger ikke engang være sol. Selv på dager med tåke og dis kan du bli solbrent.  

25.04.2008 -
Kategori: Arkiv

Det beste rådet er å beskytte seg med høy solfaktor, hatt med brem og solbriller, men skulle uhellet være ute, og du har blitt brent, kan kanskje disse kjerringrådene hjelpe deg.

*Ta en kald dusj så fort som mulig. Det kalde vannet stopper forbrenningen av huden din.
*Så blander du like mengder natron og maisstivelse og tilsetter vann, slik at du kan røre det sammen til en pasta. Smør på de brente stedene.

*Hvis store deler av kroppen din er brent, kan du helle maisstivelsen og natron i kjølig badevann, der du kan sitte å slappe av. Ikke tørk deg med håndkle, men la huden tørke av seg selv med maisstivelsen og natronen på.

*Smør Aloe Vera direkte på solbrente områder. Aloe Vera gele kan du kjøpe i helsekostforretninger eller du kan kjøpe Aloe-plante og klemme saften ut av den selv.

*Bland like deler eplesideredikk og vann. Stryk denne blandingen forsiktig over huden med en svamp.

*På før lett litt kald rømme over de brente plassene. Dette er veldig effektivt, selv om man kanskje ikke lukter så godt etterpå.

Husk! Solen er sterkest mellom kl 10 og 14.Gå heller ut før klokken 9 eller etter klokken17, da de brennende strålene avskjermes av atmosfæren, da blir du ikke så lett brent.


 

 

Annonser


Medlemmer