Speiderleir ved Frilsjøen 

Speiderleiren 

Det ble en speiderleir i all slags vær, unntatt snøbyger sier Monica Hellem. Ei skikkelig flòskur var nettopp over, og hun hadde hengt mye klær til tørk i teltet. Monica er leder for jentespeiderne i Meldal og mens tordenskrallene rullet i det fjerne, tok vi en prat.  

28.06.2008 -
Kategori: Arkiv

Til speiderleiren har hun med seg 2 jentepatruljer. En vandrergruppe i alderen 12-13 år og oppover til 10. klasse, og stifinnere fra 1. til 5. klasse. Fra Byåsen var det også familiespeidere med på leiren, noe Monica også har veldig lyst til å få til i Meldal. Til sammen var det 220 speidere med ledere på Frilsjøen denne helga. Speidere fra Trondheimsområdet, Rindal og Meldal ankom leirplassen fredag kveld, de ordna teltplasser, og satte opp telt. Deretter fulgte samling ved bålet med velkomsthilsning og ei orientering. Fiskekonkurransen kom i gang, og skulle avsluttes lørdag kveld. De fisket fra land, og inntil vi kom var det kun en speider som hadde fått fisk. Joar Systadeng fra Meldal hadde fått 2 fine fisker.

Om natta var det råskodde og kaldt. Ikke lett å få sove, fortalte Monica, men speiderne var våken stort sett hele natta, det ble ikke tid til så mye søvn. Morgenfugler var de uansett, de var oppe kl. 06.00 til flaggheising, frokost og infomøte. Lørdag ble det flere konkurranser, og området ble åpnet ved 14-tiden for publikum i anledning ”Ta sjansen”. Ute på vannet øvde ungene på padling i kano, noen badet, fisket, det var klargjøring av båter m.m.

Vi hørte ei mor rope til sin sønn: (da kameraten gikk ut av kanoen). ”Du får ikke ro alene!” Da kom det kontant fra sønnen; ”Ska du bli med?”

Vi forlot speiderleiren etter ”Ta sjansen”, men speiderne skulle være ei natt til på Frilsjøen. 

 

Speiderleiren Speiderleiren 

Arnstein og Monica Arnstein og Monica 

Joar  Joar  

Annonser


Medlemmer