Spre kunnskap og snakk sammen!

Komiteen for Psykisk helse-dagen i Meldal: fra venstre Maj Britt Svorkdal Hess, Anne Lise Ramvik, Anne Lise Aasen Reberg, Astrid Fagerli Dollis, Vigdis Vikene, Bjørn Einar Moe, Randi Ulstad og Marit Grefstad.

I dag, 10. oktober, er verdensdagens for psykisk helse. Når markeringa er ferdig i Meldal, leveres stafettpinnen videre til Rennebu med korsang på grensen!


10.10.2012 -
"Vær med! Spre kunnskap og snakk sammen". Det er mottoet for årets verdensdag for pyskisk helse. Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober.

I år har komitéen et rikholdig og spennende program som ender opp i Ramlo-bakkan, "helt på grensen" mellom Meldal og Rennebu. Her møtes også to kor (Meldal Songlag og Rennebu Songkor) og skaper både korsang og forhåpentligvis allsang på grensen - før rennbyggen tar fatt på sin verdensdags-markering.

Meldalingenes arrangement er det Odd Arild Svartbekk som leder fra start til mål. Han er politiker og som kjent leder i kommunens hovedutvalg for oppvekst, helse og omsorg (OHO). Are Hilstad åpner verdensdagen i Rådhuset kl. 14.00, og fra ca. klokka 14.10 blir det informasjon fra "Mental Helse" og fra lensmannskontoret.

psykisk helse logo 1

Meldal og Løkken Verk Sanitetsforeninger spanderer gratis (!) gryterett, kaffe og kaker, og det blir loddsalg og prat rundt bordet fram til klokka 15.30. Da vil Knut Ole Laksøyen komme på en visitt - det kan jo bli en interessant opplevelse...

Lege og representanter for NAV bidrar så med informasjon om behandlingstilbud, tiltak, regelverk og rettigheter i forbindelse med psykiske lidelser.

Etter enda et møte med Laksøyen, blir det til slutt trekning etter loddsalget og et innlegg ved psykiatrisk sykepleier Karin Hjulstad før hele selskapet forhåpentligvis blir med for å levere "Psykisk Helse-fakkelen" videre til Rennebu. Møtetidspunkt er klokka 18.00.

Med "korsang og allsang på grensen" satser arrangørene på stor stemning med kor og ikke minst overraskende og spektakulær fakkeloverlevering. Som komiteen sier: "Vær med - spre kunnskap og snakk sammen! Vi har alle en psyke!"

Flott program for 10. oktober, Verdensdagen for psykisk helse i Meldal - kom og bli med!

Tekst: Anne Mari Svinsaas

Annonser


Medlemmer