Stor kinokveld med Knerten og Fritt Vilt

 

Som plaster på såret for avlyst kino siste gang, får vi nå Knerten på besøk igjen. I tillegg får vi premiere på grøsseren "Fritt Vilt III". Fredag er den nye kinodagen i Meldal! "Knerten gifter seg" går kl. 18.00 og "Fritt Vilt III" kl. 20.00.

13.10.2010 - Anne Mari Svinsaas
Knerten gifter seg
Trailer  

Stor  

  Filmfakta
Premiere: 24.09.2010
Originaltittel: Knerten gifter seg
Genre: Barnefilm
Regi: Martin Lund
Skuespillere: Adrian Grønnevik Smith, Åsleik Engmark, Petrus Christensen, Pernille Sørensen, Jan Gunnar Røise, Amalie Blankholm Heggemsnes, Per Schaanning, Per Jansen, Gard Eidsvold m.fl.
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Lengde: 1 t. 18 min.
Sensur: Tillatt for alle
Begrunnelse: Ingen scener i denne filmen antas å virke skadelig på barn, derfor blir filmen tillatt for alle.

  Anmeldelser
Aftenposten Terningkast 4
Dagbladet Terningkast 5
Dagsavisen Terningkast 4
VG Terningkast 3Nå er Knerten tilbake! Denne gangen møter han pinnen i sitt liv. Det er duket for romantikk og spenning når Knerten og Lillebror vender tilbake til kinolerretet 24. september 2010.

Knerten treffer Karoline. En bjørkekvist av de sjeldne. Det må nemlig en uvanlig pike til for å vippe Knerten av pinnen. For som alle vet så vokser jo ikke pinner som Knerten på trær...
Lillebror drømmer om en flott, rød sykkel som er bare hans. Mor utsettes for en ulykke og det viser seg at hun ikke klarer seg uten sladder om det kommende kronprinsbryllupet. Vesla og Lillebror selger vafler i et forsøk på å oppklare en forbrytelse og storebror Phillip må ta ansvar hjemme. Dessuten lærer Knerten seg å fly og Lillebror rømmer hjemmefra.

"Knerten gifter seg" er en historie som handler ganske mye om jakten på en forbryter og litt om å forelske seg for første gang. Filmen foregår i en tid der en vaffelplate koster 25 øre, mor går med forkle og oppsatt hår og far er handelsreisende i undertøy. "Knerten gifter seg" er en varm og morsom film med fantastisk animasjon i et lekent, sjarmerende og rikt univers som vil glede de små og vekke nostalgien hos de store.

Regien er ved spillefilmdebutant Martin Lund og filmen er basert på Anne-Cath. Vestlys bøker om "Lillebror og Knerten".

Adrian Grønnevik Smith spiller Lillebror. Pernille Sørensen er mor, Jan Gunnar Røise er far og Petrus A. Christensen spiller storebror Phillip. Åsleik Engmark og Samsaya gir stemme til Knerten og Karoline.

KNERTEN har sin egen blogg; blogg.knertenfilmen.no

Bli fan av KNERTEN på Facebook; http://www.facebook.com/knertenfilm  Filmfakta
Premiere: 15.10.2010
Originaltittel: Fritt vilt III
Genre: Skrekkfilm
Regi: Mikkel Brænne Sandemose
Skuespillere: Ida Marie Bakkerud, Julie Rusti, Terje Ranes, Kim S. Falck-Jørgensen, Sturla Rui, Arthur Berning, Nils Johnson, Pål Stokka, Trine Wiggen, Hallvard Holmen.
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Lengde: 1 t. 37 min.
Sensur: 15 år
Begrunnelse: Skrekkeffekter og skildringer av brutale drap gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

 


Jotunheimen 1976. Stehøe fjellhotell er på konkursens rand etter flere mistenkelige og bisarre hendelser. Sikre på at deres sønn har noe med hendelsene å gjøre holder vertsparet ham unna gjestene ved brutalt å holde han innesperret i kjelleren. Men en dag skjer det noe som skal ryste familien for alltid. Den offisielle historien blir at gutten falt i en bresprekk mens han var ute og lekte, og at foreldrene ble tatt av ras mens de lette etter ham. Men var det sannheten?

Ti år senere har den mystiske forsvinningssaken enda ikke sluppet taket i politimannen som etterforsket saken. Liket av gutten ble aldri funnet, ei heller foreldrene. Nå er han på nytt på vei opp i fjellet. Med seg i bilen har han seks ungdommer som skal på en tilsynelatende uskyldig fjelltur.

Intetanende om hva de har begitt seg ut på står de seks ungdommene plutselig midt i et drama som skal vise seg å få grusomme konsekvenser. Et drama som kaster et nytt og brutalt lys over hendelsene på hotellet.

Det skal snart vise seg at det som skjedde på Stehøe fjellhotell den fatale vinterdagen i 1976 var noe ganske annet enn hva politiet tidligere har trodd.
Slutten er fortalt.
Begynnelsen nærmer seg.

Annonser


Medlemmer