Storås Trevare havna på Stortinget

 

Julebordet ble nedstemt i fjor, da de ansatte ønsket noe mer etter lang tids hard arbeidsinnsats. Ettersom bedriften i år fyller 50 år, og arbeidsmengden var stor før jul, passet det bra å dyrke fellesskapet nå i februar.

22.02.2007 -

Turen gikk til Oslo, med Orkla-Reiser som turoperatør. Med Leif Engen bak rattet kom vi trygt fram til første stopp på Oppdal, hvor vi fikk over 30 kuldegrader, noe som førte til at dieselen på bussen frøs. Den uforberedte ventingen på Oppdal ga forsamlingen gratis middag på Rudskogen, for tort og svie på Orkla-Reisers regning, og alle var fornøyd. To- tre timer forsinket kom vi til Tigerstaden, og hotellet ble inntatt.
Neste dag var det klart for omvisning med guide i Vigelandsparken, og det ble en informativ god opplevelse for de fleste, til tross for kald vind og nysnø. Vigeland var en produktiv fyr. Det er flott at han har gitt all kunsten sin til byen, og flettet inn i kontrakten at det aldri skal koste penger å se kunsten hans.
Etter en snarvisitt i Holmenkollen, gikk turen til Kon-Tiki-museet på Bygdøy, hvor vi fikk se farkostene som Thor Heyerdahl brukte på sine vågale reiser. Guiden fulgte oss videre til Oslo Rådhus, hvor det også ble nye opplysninger for de fleste av oss. Nå som vi har en stortingsrepresentant fra bygda, falt det seg naturlig å besøke Arne L. Det var ikke bare å gå rett inn i bygningen slik det var før 11. september 2001. Sikkerhetskontrollen var streng, men vi fikk innpass etter hvert. Lunsjen, som vi forøvrig måtte betale sjøl, gjorde godt for en tom mage og en gjennomfrossen kropp. Vi så ikke snevet av verken øl eller akevitt i kantina, så den saken er kanskje noe overdrevet i media?
Arne L. hadde skaffet en guide, slik at vi fikk litt historikk om bygningen og Stortingets funksjoner. I Stortingssalen var det en egen atmosfære slik vi hadde trodd, og Arne L. viste oss velvillig sin plass på ”Tinget”. Han fortalte at han hadde vært på talerstolen kun et drøyt 20-talls ganger, men lovte hyppigere innlegg i tiden som kommer.
På kvelden var vi på konsert med Øystein Sunde, og han innfridde i vanlig språkdrakt. Hjemturen på søndag gikk gjennom Østerdalen, med en lengre stopp og middag på Hanestad. Vi lar billedgalleriet bidra visuelt.

Se billedgalleri her


Annonser


Medlemmer