Storbysjarm..

Flere bilder på Wenche's hjørne...

Å få oppleve storbyer og deres severdigheter er et mål i livet for mange av oss. Hver by har sitt eget preg og sine egne skatter å by på. Fargerike er de også, som oftest….

20.01.2009 - Wenche Rennan
Kategori: Arkiv

Fruen har vel ikke sett flere storbyer enn andre, men det ligger stadig flere der og venter… føler jeg! De byene som har blitt besøkt har vært nøye valgt, pga barnedrømmer, tenåringslengsler og historier fra andre med stoooore ord.
London har fått et solid grep om hjertet. Sjøl om jeg ofte blir bortimot drittlei av støv og ståk etter ei stund, lengter jeg desperat etter å få mer av denne fascinerende byen som har ALT (bortsett fra et godt fotball-lag! ha-ha-ha..) Man blir aldri lei av å gå gatelangs i London. Gjør du det, er det din egen feil.
Paris tok oss med romantisk storm for noen år siden. Kanskje sammenheng med vårt byllup…tja, kanskje det... Mektige bygninger tok helt pusten fra oss. Det gjorde også danserne på Moulin Rouge..! Middag i Eiffel-tårnet med påfølgende cruise på Seinen var uforglemmelig, må vite.
Dublin  - var veldig britisk (uff, no blir irene sinte..). Etter å ha sett mye av England, blir det mye av det samme. Men hvem kan vel unngå å like byer med haugvis med Pub’er! Gå’kke an det sjø! Temple Bar området i Dublin var en herlig sted for de som har god tid og er i godt humør. Så også Guinness bryggeriet... hikk..
Barcelona. Ja, hva skal man si. Makan ’a gitt! Fruen ble fullstendig bergtatt, ingen tvil om det. Byen har alt, også et godt fotball-lag!! Arkitektur, sa du! Strand. Deilig mat. Kultur. Historie. Jo da, damer, noen butikker også, hvis man vil bruke verdifull tid på slikt. Maten var .. til å eta opp! Vin var yyypperlig. Fotballstadion også! Mega, sa du ?– sa jeg! 
Venezia lever vi enda på. Vi vart så sjarmert i senk av denne kanalbyen at vi duver enda på bølgene over Canal Grande. Å sjå disse husene som ligger i vannet er en merkelig opplevelse. Super by, og der har dem NOK pasta!!
Havebyen er den roligste byen jeg har vært i. Der er jeg enno. Sjøl om veiene her ikke er av vann, fortsetter de likevel å fascinere meg. Hver dag. Der de snor seg over bakker og ved vann, gjennom alle årstider og for dem som liker å spasere i dette landskapet her på Bjørnli Haveby. Kanskje finnes ikke her de flotteste arkitektiske bygninger verden har sett, men det er vel kanskje veldig nesten….
Her er noen smakebiter fra noen byer. Denne gang litt fargeløse, men vakre, svarte streker… God tur..

 

Tower_Bridge_Photo_by_Wench.jpg

Oh England, my lionheart
sang Kate Bush.
Akk, ja, mitt hjerte forblir nok alltid et sted i London.

 

Eiffel_Tower_Photo_by_Wench.jpg

La Tour d'Eiffel - Paris.
Usedvanlig vakker by.
Romlemantisk te gangs!.. romle romle romle...

 

Dublin_door_Photo_by_Wenche.jpg

Dublins mest fotograferte dør.
Staselig var den, nesten så den kunne ha passa på Havebyen..

 

Dublin_The_spire_Photo_by_W.jpg

The spire i Dublin.
Høgt og tynt.
Ja, bra noen er det også....

 

Pisa_Photo_by_Wenche_Rennan.jpg

Pisa med tårntilt.
Rart at noe så på bikken bli så interessant...

 

Canal_Grande_Photo_by_Wench.jpg

Venezia med sine gondoler.
En opplevelse man lever og duver lenge på!

 

La_Sagrada_Familia_Photo_by.jpg

La Sagrada Familia
Byggestart sånn ca 1883. Ikke ferdig enno...
Men du verden for et bygg!

 

Camp_nou.jpg

Aaaaah Camp Nou!
Hjemmearena for Barcelona FC.
ca 98 000 plasser.
Snart inntar fam. Rennan 3 av dem...
.....åååååå....

 

Bj__rnli_haveby.jpg

Å så da, Havebyen.
Det finnes vel knapt slik haveby.
Et verdig malerisk foto av Torvet, kun ispedd et elegant snev av lilla.
Byen på Løkkens tak.

Storbyhilsen fra Wenche    -   fra Havebyen...


 


Annonser


Medlemmer