Storslagen Peer Gynt i Meldal

 

Tirsdag 26. april hadde Folkeakademiet i Meldal sin tradisjonelle VÅRFEST i Meldal samfunnshus. I god tid før festen skulle starte, begynte publikum å komme. Folk fra hele Meldal og bygdene omkring møter trofast opp år etter år, og det var i overkant av 200 personer.


01.05.2011 - Magne Vullum

Meldal songlag som i år har 90 års-jubileum, startet programmet med å synge ”Te mi heimbygd”, hvor Ronny Kjøsen har skrevet både tekst og melodi. Leder Odd Myrmæl ønsket velkommen og med Gunnar Bonsaksen på piano sang forsamlingen ” Norge i rødt, hvitt og blått”.
Gunnar Bonsaksen ”spiller” på mange strenger, både som musiker og som forteller og han har bestandig et interessert publikum. Denne kvelden leste han en prolog som han hadde skrevet om Henrik Ibsen, - å skrive på rim var også en ting som han behersket til fulle.
Sangkoret hadde etterpå 2 nummer, ”Kyndelsmess” av Astrid Krog Halse og ” No livnar det i lundar”.

Før sceneoppsettet som var fra Peer Gynt, var det allsang, ” Sølvet ” av Henrik Ibsen. Laila Fagerhaug Grut som hadde vært instruktør, orienterte litt om innholdet i fortellingen før Peer kommer til syne. Det er kapittelet etter” bruderovet”, og Peer kommer ”yr og forvillet” hjem fra fjellet.
Vi får se motsetningene i han , høgt oppe og langt nede, - fantasien , dagdrømmene og litt ydmykelse og selvransakelse, - alt dette ble klart og ypperlig tolket av Arnt Stene. Det var Gunnar Bonsaksens kvintett som sto for musikken denne kvelden, hvor Arne Ree, Jan Erik Mjøen, Ola Haukdal og Rolf Erik Jordet er med. Kaffepause og åresalg hører også med på en sånn kveld og publikum satte pris både på maten og salget av årer.

Etter pausen hadde kvintetten en avdeling og spilte til slutt ”Down by the river side”, - da ”svingte det skikkelig ” Meldal songlag avsluttet kvelden med en irsk folketone og ”Vennskap” og sang til slutt ”Når fjordene blåner”.

Leder Odd takket for oppmøtet og ønsket alle vel hjem. Nok en trivelig kveld hvor Folkeakademiet sto som arrangør.

Folkeakademiet i MeldalÅse S.

Annonser


Medlemmer