Strømsparing 

Kjell Olav monterer varmepumpe 

Nå går det i varmepumper, forteller Kjell Olav Mjøen ved Mjøen VVS AS på Løkken. Bedriften har montert ca. 200 slike anlegg, og kundene er fornøyd.  

29.01.2008 -
Kategori: Arkiv

Strømmen blir neppe billigere etter hvert, da er det lurt å investere i varmepumpe som kun bruker en brøkdel av den strømmen som ellers brukes til elektrisk oppvarming. Anders Granheim forteller at han hver vinter bruker 4 favner bjørkeved, og nå mener han å spare inn både disse utgiftene og vedarbeidet ved å satse på varmepumpe. Temperaturen blir jevnere, og om det brukes 1 kw på pumpa, får en tilbake 3-4 ganger effekten ved å bruke varmepumpe, forteller Kjell Olav.
Luft- vann varmepumpe er også blitt en god salgsvare, og er spesielt godt egnet for både vannbåren gulvvarme og eksisterende radiatorer. Da blir også varmvannet oppvarmet, ved at en tar varmen fra utelufta. Et slikt anlegg vil koste ca. 85 000 inkl. MVA. Dette produktet kommer fra Toschiba, og kalles kwSmart. Et anlegg fra Toschiba som vil leverer er det 5 års garanti på, forteller Kjell Olav.
Det eksisterer også en parallellimport på Toschiba som kjøpes fra Sverige, men disse er uten garanti.
 

Kjell Olav monterer varmepumpe Kjell Olav monterer varmepumpe 

Anders Granheim ser fram til å spare utgifter Anders Granheim ser fram til å spare utgifter 

Annonser


Medlemmer