Sunt, enkelt og godt

 

Vi fortsetter med sunn, enkel mat i januar


18.01.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Kylling er blitt en slager for alle som ønsker å lage sunn mat. Det finnes veldig mange varianter og i går ble det både kyllingsalat og innpakka kylling for min del. Kyllingsalaten ble tilberedt på Foss Snekkeri, der det var mange som møtte opp på langåpent og en givende kjøkkenprat med ekspertisen der. Det er alltid hyggelig å komme dit og få tilberede og servere kjøkkenkundene en matbit. Oppskrift på kyllingsalaten ligger allerede ute på Furkunnjmatsida.

Middagen ble altså innpakka kylling, en kyllingrett  som det er veldig greit å servere hvis du skal ha gjester også. Stek opp kyllingfiletene på forhånd, legg dem i en ildfast form og stek dem i stekeovnen når gjestene skal ha maten.

Kylling er forholdsvis nøytral i smaken og for å få litt mer fres kan du både fylle og pakke inn kyllingfiletene. Denne kyllingretten passer veldig godt på grillen, men kan også stekes i panne.

Innpakka kylling

4 personer

4 kyllingfilet

4 skiver Jarlsbergost

8 tynne baconskiver

Ruccola

Salt og pepper

Smør eller rapsolje til steking.

Del kyllingfileen i to, krydre med salt og pepper og legg ost og ruccola i mellom de to delene. Snurr to skiver bacon rundt filetene, og fest med et par tannpirkere. Grill eller stek kyllingen 4-5 minutter på hver side.

Hvis du ikke synes at filetene er nok gjennomstekt eller skal servere retten til gjester senere, legg kyllingfiletene i en ildfast form og stek midt i stekovnen på 200 grader i ca 15 min. Du får da også en god sjy du kan bruke å lage saus av eller rett og slett bruke som den er.

Server med ris og en god salat.

God, sunn, helg.

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer