Tar snart av fra Lo

 

Svein Arild Jørgensen (42) fra Losgrenda har en svevende hobby. Med sitt småfly vil han om noen måneder ta av fra Losgrenda. For tida jobber han med å sette det sammen, teste det og forberede seg til avgang. - Jeg har planer om å kjøre testnflygingene fra flystripa på Oppdal, men så er jeg klar for å ta av fra Lo, sier flyentusiasten.

Tekst: Marit Mjøen - Foto: Ola Løseth
Bildet: Svein Arild Jørgensen med småflyet sitt.


09.06.2008 - Marit Mjøen

Svein Arild Jørgensen og småflyet. Foto: Ola LøsethJørgensen er innflytter fra Trondheim, men har slekta si fra Røssmoen i Losgrenda. Hele livet har han vært på Lo i sommerferiene, enten på besøk hos besteforeldrene eller som sommerinnbygger. For kort tid siden solgte han leiligheten i Trondheim, kjøpte seg småfly og flytta på permament basis til Losgrenda.

- Interessen for fly har jeg nok fra storebroren min som er flyger i SAS, forteller han. Mens broren flyr de store flyene, har Svein Arild tilnærmet seg flyinteressen gjennom medlemskap i Værnes flyklubb. Han har over 100 flytimer og er dermed godt rustet når han om kort tid entrer egen maskin.

Flyet har et vingespenn på 10 meter og er 6 meter langt. Det krever ei flystripe på ca 300-400 meter.

- Har du areal nok til å ta av og lande på Røssmoen?

- Nei, her har jeg bare 8 mål, så jeg har tatt en prat med naboene om det lar seg gjøre å leie litt plass når behovet melder seg. Jeg har fått gode tilbakemeldinger. Og det har helt sikkert sammenheng med at flyet støyer lite og er ett av de mest stillegående småflyene. Flykroppen er laget av karbon og er dermed lett og har behov for svært lite drivstoff. Det er nesten slik at det er billigere og mer miljøvennlig i bruk enn biler på lange strekninger, sier han.

Han har ikke bestemt seg for når han tar av fra Lo. Alt har sammenheng med når testflyginga på Oppdal er unnagjort. Kanskje blir det avgang i høst, men kanskje må han utsette den til neste år.

Svein Arild Jørgensen og småflyet. Foto: Ola Løseth

Svein Arild Jørgensen og småflymotoren. Foto: Ola Løseth

Svein Arild Jørgensen setter sammen småfly på Røssmoen i Meldal. Foto: Ola Løseth

Annonser


Medlemmer