Terrengutgaven av den store styrkeprøven 

 

Sykkelrittet "Styrkeprøven Craft MTB" er et 6 dagers ritt, og hadde startskudd i Trondheim mandag morgen. Fellesstarten gikk fra Rica Nidelv hotell, og rittet ble ledet av bil igjennom byen. Ved Granåsen kl 09:30 ble sykelistene sluppet ut alene på den videre ferden mot Oslo. 

17.06.2008 -
Kategori: Arkiv

På Nordgard Rikstad var det matstasjon, og hele 500 smurte brødskiver var klare til flokken på 400 syklister, som var ventet inn til mat og drikke. Steinar Rikstad hadde ”kontakter” ute i feltet, og stod klar med "walkien" for å høre om teten var i siktet. Da meldingen om at de første syklistene kun var 5 minutter unna, ble det straks uro i rekkene. Finpussen ble gjort før de to første syklistene raste gjennom tunet uten å stoppe. Da hadde klokken blitt 12. De neste 4 syklistene tok seg tid til å bytte drikkeflaskene sine med nye fra ledsagerteamet. Det ble mye roping, og flaskene skiftet eier i høyt tempo. For proffene i teten var det liten tid å miste. Det skulle smøres kjeder og fylles luft i sykkeldekk. Da pumpa ikke passet ventilen på slangen, ble det kaos for å låne pumpe hos noen av de andre deltakerne.
Etter hvert kom det større grupper inn. Noen pakket lommene fulle med bananer, fylte flaskene og trampet videre, mens andre hadde tid til både en strekk på bena og spise seg mette på stasjonen. Veien og været klagde de ikke på, men møkkete hadde de blitt. En syklist kunne fortelle om nesten null sikt siden Byåsen, ettersom søla lå tykt på brillene hans. Flere syntes det var for lite jubel på plassen. "Jeg trodde jeg hadde meldt meg på Tour de France jeg", lo en av karene. Sjøl om karene var møkkete, var humøret på topp.
Turen videre gikk til Oppdal. Der var det stopp for dagen, og da hadde de lagt bak seg en distanse på 140 km. Til sammen skal de trampe seg gjennom 630 km vakker norsk natur, før de ender opp på Løren i Oslo lørdag. Det er planlagt å komme inn til Oslo samtidlig med årets ca. 5000 deltakerne som sykler den Storestyrkeprøven på landeveien. 

Annonser


Medlemmer