Thamshavnbanen innstiller alle tog

Lok 1 på Thamshavnbanen blir ikke ferdig til sesongåpning i år

Pressemelding fra Orkla Industrimuseum
Løkken Verk, tirsdag, 19. juni 2012
John Arnt Holmen 72 49 91 00
john.arnt.holmen@oi.no
www.oi.no


19.06.2012 -


Thamshavnbanen innstiller alle tog
Allerede før den har kommet i gang er sesongen over på Thamshavnbanen. Fordi vi ikke har lokomotiv å kjøre museumstogene med, avlyses nå hele sesongen.
Det er mange slags problemer som kan oppstå når man skal sette sammen et gammelt lokomotiv etter at alt er plukket fra hverandre. Nye deler skal passe sammen med de gamle og deler må rett og slett produseres fordi det ikke finnes reservedeler. Når loket i tillegg ikke har gått siden 1974 er det vanskelig å vite tilstanden til alle komponentene. Det har skjedd mange forsinkelser under monteringen og vi ser nå at vi ikke kan si noen dato for ferdigstillelse og velger derfor å kansellere hele sesongen på Thamshavnbanen og bruke den til å få ferdig lokomotivet og teste det, samt å lære opp flere lokførere slik at vi kan stå godt rustet til 2013.
Arbeidstog
Bilførere og andre trafikanter må likevel respektere lyd- og lyssignal for det vil gå arbeidstog på Thamshavnbanen. – Vi kan nå fremskynde arbeid som var tenkt utført på høsten, arbeid som ville ført til driftsstans i perioder. Nå når togene ikke går, må vi benytte tiden godt slik at vi kan ruste opp banen og kontaktledningsanlegget for fremtiden.

 

(red.Britt G. Moen)

Annonser


Medlemmer