Thamshavnbanen klar for ny sesong

 

Med våren kommer også Thamshavnbanen fram fra vinterdvalen.


17.04.2013 -

Det er på tide å starte vedlikeholdet ute langs sporet og i de nærmeste dagene vil det begynne å gå arbeidstog ved Thamshavnbanen, lys- og lydsignaler blir satt i drift og kontaktledningsanlegget blir satt i drift igjen.

Christian Toldnes, driftsleder ved Orkla Industrimuseum forteller om en travel vår der det er mye som skal skje langs jernbanetraseen. – Vi har allerede brøytet opp deler av strekningen og det blir snart at vi kan begynne vedlikeholdet langs banen, sier Toldnes.

Planovergang E39

Det første folk vil legge merke til er at arbeidet gjenopptas ved planovergangen over E39. Ombyggingen her startet i 2012 og skal ferdigstilles før vi kan kjøre tog ned til Bårdshaug stasjon. Arbeidet her vil ikke hindre trafikken men det vil være folk som arbeider i nærheten av europaveien. For å komme ned til arbeidsstedet med maskiner vil lys- og lydsignalene på hele banen settes i drift i løpet av uke 16 og 17 og vi ber om at alle respekterer disse og er oppmerksom når de nærmer seg planoverganger ved jernbanen.

- I tillegg til arbeidet ved E39 er det mye annen klargjøring som skal til før det kan kjøres tog, fortsetter Christian Toldnes. – Mesteparten av kontaktledningsanlegget er nå visitert og det skal rettes noen feil før vi kan sette strøm på ledningsnettet, men vi forventer at vi kan strømsette kontaktledningen mandag 22. april og fra og med denne datoen må anlegget betraktes som strømførende til enhver tid.

Jubileumstog

En del av arbeidet langs banen må være ferdig i løpet av april for det planlegges markering av 50-årsdagen for det siste passasjertoget på Thamshavnbanen 30. april. I 1963 rullet det siste ordinære passasjertoget inn på Løkken stasjon kl 21:15. - I den forbindelse markerer vi dagen med første ordinære tur med Lok 1 i museumsbanesammenheng, sier John Arnt Holmen ved Orkla Industrimuseum. Lok 1, eller «Sommerloket» som det ble kalt skal gå fast i turisttrafikken i år og får jomfruturen allerede i april. Den første turen går Løkken Verk – Svorkmo – Løkken Verk og det blir mulig å høre litt om oppussingsarbeidet av loket samt å se inni lokomotivet. - Det blir servering på togturen og underholdning, opplyser Holmen.

(red.Britt G. Moen)

Annonser


Medlemmer