Tid for å fråtse i bær!

 

Nå byr Meldal'n på de mest smakfulle sunnhetsopplevelsene vi kan ønske oss.  Bringebær, blåbær, snart røde tyttebær, multer, krekling, solbær, jordbær og rips - fulle av stoffer som er gode for kroppen.

11.08.2011 - Frode Langeng
SOMMER! Å spise friske bær rett fra busken. Både skogen og hagen bugner av deilige søtsaker - forsyn deg!

De fleste bær inneholder vitaminer, mineraler, fiber og masse antioksidanter.  Antioksidanter forebygger kreft, hjerte- og karsykdommer.  Det er mest antioksidanter i nype, krekling, ville blåbær og solbær.  Deretter følger ville jordbær, tyttebær, ville bringebær, multer, jordbær, rips, stikkelsbær og moreller.

Pynt kaker med friske bær, en opplevelse for sansene våre, fint å se og deilig å smake på.

Når barna får smake friske deilige bær, finner de ofte ut at originale smaker er mye bedre enn kunstige, seige etterligninger, fulle av E-stoffer.

For dem som foretrekker et kosthold på lavkarbo, kan bringebær gjerne brukes.  Bringebær inneholder 3,2 gram karbohydrater pr. 100 gram bær.

Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan man kan bruke bærene.  - Som smakstilsetning , som pynt, i drikke eller smoothie, som syltetøy eller til dessert rett i skålen med fløte, is eller vaniljesaus til.

Ikke la de deilige bærene stå ute og råtne....ut å plukk!  Bærplukking kan være en koselig aktivitet, enten det foregår i skogen eller i hagen.  Nyt naturen, ut på tur og plukk bær!

Meldal Hagelag


Ingrid Mjøen

Annonser


Medlemmer