To rett – to vrang 

 

Eva Marie Rossing begynte å strikke bare 5 år gammel. Da hadde hun både bestemødre, mor og større søsken som læremestere. I dag finner du Eva Marie bak disken i sin egen butikk, Rosse søm, på Løkken. 

16.03.2008 -
Kategori: Arkiv

Hun startet virksomheten i fjor sommer i en del av lokalet etter Posten, i underetasjen ved Coop Prix. Her kan du få hjelp til montering av strikka plagg, og ellers vanlig sying. Det går mye på skifting av glidelås og opplegging av bukser, forteller Eva Marie. Har du en kjole som er blitt for liten eller stor, da kan Eva Marie hjelpe deg med å sy den om.

I butikken finner vi mange typer garn og tilbehør, og her får du også kjøpt heimstrikka plagg. Eva Marie elsker å strikke og hun har spesielt tatt for seg strikking av festdrakter og bunader. Alt hun selger i butikken er håndstrikka og foruten henne sjøl, har hun hjelp til å strikke av lillesøster Ann Karin.

Jeg er arvelig belastet når det gjelder håndarbeid, sier hun. Vi er 4 søstre som er lidenskapelig håndarbeidsnarkomane, og vi må alltid ha et håndarbeid i nærheten, ler Eva Marie. Hun husker at det var flere som satt og strikka i klasserommet da hun gikk på skolen, det er vel heller sjelden i dag?

Et bunadskjørt med seler i størrelse 8 – 10 år klarer hun å strikke ferdig i løpet av 14 dager. Jakken som hører til bruker hun samme tid på. Strikka jakker og sett med jakke og bukse for barn har hun en del av, og selvfølgelig sokker og votter i mange varianter.

For tiden er hun på utkikk etter et passende lokale i nærmiljøet for å arrangere strikkekafè. Da håper hun å få til regelmessige kvelder med håndarbeidsglade meldalinger. Med dette initiativet håper hun også å få med seg den yngre garde, fordi det er viktig å ta vare på strikketradisjonene.

 

Annonser


Medlemmer