Togrøveri på Thamshavnbanen!!

 

Lørdag 13. august arrangerer Thamshavnbanens Venner Togets dag og togrøveri! Togturen er gratis for alle reisende.


12.08.2011 - Erik Einum

I år arrangeres Bergmannsdagene samme helg, med masse kulturinnslag på scenen ved Løkken stasjon, urpremiere på Bergmannsteaterets "Skjebner fra Nyplassen" blant mange andre aktitivteter.

For Thamshavnbanens Venner er det altså Togets dag, et arrangement som ble startet opp i 2010. Siden det i år sammenfaller med Bergmannsdagene som i høyeste grad har kultur på agendaen så er temaet i år "Kulturtog". I tillegg til rutetoget tur/retur Bårdshaug settes det opp ekstratog på morgenen og ettermiddagen, slik at folk i Orkdal har mulighet til å benytte kulturminnet Thamshavnbanen som transport til og fra Bergmannsdagene. Se rutetider på www.oi.no.

På stasjonsområdet på Løkken vil det være kultursti/rebusløp, med togrelaterte aktiviteter og spørsmål, hvor alle får premie for deltagelse. Det aller mest spennende for barna vil nok være togrøveriet, sier Erik Einum, leder i Thamshavnbanens Venner. Kl. 11:00 vil det gå et tog tur/retur Svorkmo, denne togturen er gratis for alle. Noen av aktørerene fra Bergmannsteateret har en verditransport som skal fra gruvene på Løkken og ned til det gamle smeltehytteområdet på Svorkmo. Slike verditransporter kan tiltrekke seg røvere, og derfor trenger venneforeningas og Bergmannsteaterets folk hjelp til å beskytte denne transporten! Så for alle barn og unge er det bare å ta med seg kruttlappistolen og kanskje cowboyhatten og bli med på togtur!

På denne turen, hvor det forhåpentligvis blir med mange elleville unger så har naturligvis museet og venneforeninga av sikkerhetshensyn flere personer om bord enn vanlig, men det fritar ikke foreldrene for ansvar understreker Einum, som håper at ihvertfall de yngste og/eller "villeste" ungene har med seg voksent følge.

Togets dag er et samarbeidsprosjekt mellom Thamshavnbanens Venner og Museene i Sør-Trøndelag, avd. Orkla Inudstrimuseum. Med seg i år har de også Bergmannsteateret som aktører på toget, og folk fra Nå Kor og Svorkbygda teaterlag som vil stoppe toget en eller annen plass mellom Løkken og Svorkmo, og forsøke å få med seg verditransporten.

 Foto: Ivar Gjervan

Annonser


Medlemmer