Tom i villmarka er her igjen

 

"Tom i villmarka" er den aller mest solgte og kjente av Ingvald Svinsaas' barnebøker. Det er lenge siden den ble utsolgt fra forlaget, men nå kommer den i nytt opplag. Lørdag lanserer Orklaposten Forlag barneboka i tredje opplag i samarbeid med Ingvalds døtre, Kari Ustad, Inger og Anne Mari Svinsaas. Lanseringa skjer lørdag 15. desember i Meldal folkebibliotek kl. 10.00 og på Bergmannskroa kl. 12.00.


13.12.2007 - Marit Mjøen

Ingvald SvinsaasDet var i fjor det nystertede forlaget begynte arbeidet med å gi ut Svinsaas-bøker i nye opplag. Den første boka var roman-trilogien "I skyggen av et tårn" med romanene "I skyggen av et tårn", "Fem år" og "Etter slagene". Boka har solgt veldig bra, ifølge forlaget, og nå er det altså barnebok som står for tur.

Planen er å gi ut tre av barnebøkene i tur og orden. Og den første er den mest kjente, nemlig "Tom i vilmarka". Boka ble gitt ut på Tiden Forlag i 1955. Den kom i nytt opplag i 1980 og i 1990 ble den lest inn som lydbok. Boka ble svært populær og oversatt til 12 språk.

Da Svinsaas skev "Tom i villmarka" hadde han alt slått gjennom forfatter gjennom debuten sin "I skyggen av et tårn". Han fulgte opp suksessen som barnebokforfatter med "Martin Ekorn flytter til folk" i 1957. Også denne boka ble en skattet barnebok som bl.a. gikk som hørespill i NRK radio. Sistnevnte bok er en av de tre barnebøkene Orklaposten har besluttet å lage nye opplag av. Den tredje er "På skattleting i sagadalen" fra 1952.

Les mer om Ingvald Svinsaas fra Løkken Verk på Orklapostens hjemmeside

Boka kan kjøpes hos bokhandelen, eller via epos: marit@orklappsten.no

Annonser


Medlemmer