Trafikk på hele Thamshavnbanen

 

Etter mange arbeidstimer er nå endelig brua over Follobekken på plass og strekningen Fannrem – Bårdshaug kan igjen trafikkeres.


07.07.2011 - Magne Vullum

Brua over Follobekken som i vinter ble tatt av flommen i Orkdal har stanset all togtrafikk på Thamshavnbanen mellom Fannrem og Bårdshaug siden sesongstart i år og har ført til at både rutetog og chartertog har snudd på Fannrem stasjon.

Åpningen av strekningen skjer da turistsesongen er som travlest og det er en glad John Arnt Holmen som endelig kan ønske velkommen til tur med Thamshavnbanen på hele strekningen Løkken Verk – Bårdshaug. – Det er spesielt med å kunne tilby hele strekningen til turister. Thamshavnbanen går gjennom spektakulære Klingliene, langs fiskeelva Orkla, gjennom jordbruksområdene i Orkdal og til slutt gjennom tettbebyggelsen mellom Fannrem og Bårdshaug. Variasjonen er noe av det som fasinerer turister som kommer til dalføret og da er det trivelig å kunne tilby dette.

- Med dette kan vi virkelig si at vi er i gang for fullt sier Holmen. Fra 1. juli er det fullt kjør med daglige omvisninger i Gammelgruva samt spesielle omvisninger onsdager med Lyktesafari og fyrsetning i Steinparken. Rutetogene går også nesten daglig og her er det muligheter til å velge mellom første og tredje klasse eller kanskje det frister med kaffe og kake i restaurantvognen? Brus og sjokolade er det også og få kjøpt på togturen dersom noen ønsker det.

Tog til Baardshaug
Nå kan toget kjøre helt til Bårdshaug stasjon igjen (Foto: Orkla Industrimuseum)

Annonser


Medlemmer