Trente en verdensmester 

 

Thamshavnbanen har betydd mye for mange, toget fraktet mer enn kis og var et vanlig framkomstmiddel i ”gamle dager”. Ved åpningen av 100-årsjubileet den 7. juni møtte vi en som hevdet at Thamshavnbanen var en sterkt medvirkende til at vi fikk en lokal verdensmester.  

29.06.2008 -
Kategori: Arkiv

Odd Olav Mosbakk fortalte at vanligvis tok de som gikk gymnaset på Follo bussen når de skulle til skolen. To dager i uka gikk de til en såkalt ”nullte time”, og da var det undervisningsstart før bussen ankom skolen. Da var elevene avhengig av å ta toget for å rekke denne timen. Det var togstopp ved Follo, og lite populært blant lærerne at elevene måtte forlate timen 5 minutter før slutt for å rekke toget hjem.

Verdensmester i orientering Stig Berge bodde ca. 1 km sør for togstasjonen på Løkken Verk, og fikk sin første treningsøkt for dagen da han skulle rekke morgentoget. Odd Olav forteller at Stig ofte var sent ute, og togfører Berg hang ut gjennom vinduet og så han komme. Kanskje hadde togføreren ant litt både om potensialet og ambisjonene til en kommende verdensmester, for da Stig kom løpende etter skinnegangen, lot han toget rulle. Odd Olav er usikker på om han satte opp farten for å erte Stig eller om det var for å gi han ei god treningsøkt. Vi velger å tro at Berg allerede da forsto at det var en verdensmester på gang.

Gymnasiastene tok bilder og lagde en takkediplom til togpersonalet, som de høytidelig overrakte ved den siste togturen med passasjerer i 1963. Den ble veldig godt mottatt, fortalte Odd Olav.

Individuell verdensmester fikk vi i 1970. Stig ble årets idrettsutøver samme året. 

 

Annonser


Medlemmer