Tusen takk for maten!

 

For elevene ved Meldal videregående skole betyr avstanden fra havet ingen ting. 

21.09.2011 - Aud Inger Kalseth

Havets festbord kan utmerket godt serveres på Løkken. Det beviste elevene ved restaurant og matfaglinja på Meldal videregående skole, som onsdag kveld inviterte på sjømat i alle varianter. Elevene hadde virkelig brukt både fantasi og kreativitet og laget mat for enhver smak. Ved bordet vårt, som var enkelt men pent pyntet, så det ut som ball med kålrot og potet fristet mest. Men etter hvert kom det både krabbeskjell, baccalao og kamskjell på tallerkenene.

Et lite overblikk på det flotte koldtbordet fikk full aktivitet på smaksløkene, og øynene ville ha mer enn magen følte seg komfortabel med. Det var røkelaks og gravet laks med tilbehør. Skulle gjerne spist mer av lakserullene, men skulle også ha plass til innholdet i et krabbeskjell, som smakte alldeles fortreffelig. Det samme gjorde det gratinerte kamskjellet. Baccalao er ikke hverdagskost i Meldal, men den smakte nydelig. Undertegnede kunne ikke smake på alt, men ifølge dem som smakte på andre retter enn meg, smakte alt like godt. Fiskesuppa bare måtte jeg smake på til slutt, og det blir lenge før jeg glemmer den! 

I tillegg til god mat hadde vi en kveld i trivelig selskap og ble kjent med nye mennesker. Elevene hadde plassert gjestene, og det virket som de hadde suksess med det også.  

Tusen takk til elever og lærere som ga oss denne kvelden. Det var tydelig at det var lagt ned masse arbeid både i planlegging og forarbeid, og vi ønsker lykke til videre.

Tekst og foto: Aud Inger og Eli Anne

Maten.jpg

maten2.jpg

gjester1.jpg


Annonser


Medlemmer