Ulykke på Bjørnli 

Politibetjent Randi Fagerholt 

Det var mange som lurte på hva som foregikk på Bjørnli onsdag formiddag. Det hele var en øvelse, og hensikten var å øve redningstjenesten i Meldal kommune sammen med kommunens kriseledelse.  

26.05.2008 -
Kategori: Arkiv

Vi tok en prat med Svein Buaas fra Fylkesmannen. Han var veldig godt fornøyd med dagens øvelse, men noe kunne selvfølgelig vært gjort annerledes. Da var også hensikten oppnådd, for det var litt av vitsen med denne øvelsen.
Det var lærerikt og flott at veldig mange fra kommunen, skolen, psykososialt kriseteam, kommuneledelsen og redningsetatene tok dette alvorlig og brukte tid på øvelsen.

Dette skjedde på ulykkesstedet;
En personbil kolliderte med en minibuss som var kommet over i feil kjørebane. En tredje bil som ble involvert var lastet med eksplosiver og kom i brann. Ved ulykkesstedet befant det seg en ungdomsskoleklasse, og noen av elevene ble påkjørt av personbilen. Da bilen med eksplosiver kom i brann oppstod det panikk og mange elever sprang til skogs.
Politibetjent Randi Fagerholt var innsatsleder ved skadestedet. Hun forteller det var kaotisk til å begynne med, men saniteten hadde oversikt over skadeomfanget. De skadde ble samlet og det måtte vurderes hvem som skulle sendes hvor. De hardest skadde ble sendt til Orkdal sykehus med sykebil eller Sea King helikopter. Det ble igangsatt leteaksjon etter elevene som ble skremt og sprang til skogs. Heldigvis ble alle funnet, og de kom uskadde hjem. Randi syntes det hadde vært en lærerik og innholdsrik dag på jobb. 

Politibetjent Randi Fagerholt Politibetjent Randi Fagerholt 

Svein Buaas Svein Buaas 

Annonser


Medlemmer